Klaipėdoje išrinktas geriausias šalies oratorius

Penktadienį LCC universitete vyko respublikinis jaunųjų oratorių konkursas. Jis surengtas jau 15-ąjį kartą. 

Konkurse varžosi iškalbos dovaną turintys jaunuoliai nuo 16 iki 20 metų  iš visų Lietuvos mokyklų. Šiųmetinio oratorių konkurso tema –  „Jaunystės išmintis“. Moksleivių sugebėjimus vertino garbinga komisija.

Konkurse dalyvavo 37 jaunuoliai iš įvairių Lietuvos miestų: Šilutės, Klaipėdos, Lazdijų, Vilniaus, Pasvalio rajono, Šiaulių, Tauragės, Kretingos, Kauno ir kitų.

Iš dalyvių buvo išrinkti devyni finalininkai. Jie varžėsi dėl geriausiojo oratoriaus titulo. Į finalą iš aštuonių konkurse dalyvavusių klaipėdiečių pateko dvi gimnazistės.
Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinė Ieva Gembutaitė išrinkta geriausia Klaipėdos oratore.

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazistė Rasa Kuisytė taip pat pelnė vieną iš konkurso nominacijų – LCC universiteto prizą už originaliausią mąstymą. Ji taip pat laimėjo trečiąją vietą.

Antroji vieta atiteko kaunietei Airai Beterytei. Geriausiu šalies oratoriumi išrinktas gimnazistas iš Kauno Danielius Surblys. Jam taip pat atiteko ir publikos numylėtinio nominacija.             

Nacionalinio konkurso etapo nugalėtojas atstovaus Lietuvai gegužę vyksiančiame tarptautiniame konkurso finale Londone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Auga birokratu karta! Puteikiui bus kam lovi palikti :))))

as

as portretas
prie ko cia? saunuoliai jaunimas... tik idomu ar savo ateiti sieja su Lietuva ar uzsieniu...

buve ten

buve ten portretas
Mūsų nuomone, viskas vyko aplaidžiai, vertinimai neatitiko kriterijų. Ką kalbėti, jei į finalą pateko oratorius/ė, kuris/i visiškai neatsakė į temą. Liūdna ir graudu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių