Klaipėdoje įvyko tarptautinė Vydūno konferencija

Žmogus sveikata – jo paties rankose. Taip tikino iš visos Lietuvos ir įvairių užsienio šalių susirinkę medikai ir natūralios medicinos šalininkai.     

Penktadienį vykusi 14-oji Vydūno tarptautinė konferencija „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“ išsiskyrė dalyvių gausa.

Tradiciniame Klaipėdos universiteto (KU) renginyje svarbiausias dėmesys buvo skirtas lėtinių neinfekcinių ligų valdymui ir prevencijos priemonėms.

Iki šiol renginys vykdavo aukštosios mokyklos „Aula magna“ auditorijose, kurios talpina per 700 žmonių. Po praėjusių metų konferencijos pastebėta, kad šiose patalpose tampa ankštoka.

Tad šiemet konferencija surengta naujoje vietoje – Klaipėdos žvejų rūmuose, talpinančiuose per 800 žmonių. Pirmoje dienos pusėje ir ji buvo pilna.   

Sveiku gyvenimo būdu bei natūraliomis sveikatos stiprinimo priemonėmis besidomintys klaipėdiečiai galėjo pasiklausyti specialistų pranešimų pačiomis įvairiausiomis temomis.

Juos skaitė per 40 pranešėjų, tarp kurių buvo ir svečių iš Vokietijos, Šveicarijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos. 

Konferencijos dalyviai gvildeno temas apie Vilhelmo Storostos –Vydūno dvasinį palikimą, lėtinių neinfekcinių ligų priežastis, diagnostiką, gydymo ypatumus bei prevenciją, natūraliąją mediciną.

Pasak KU Sveikatos mokslų fakulteto ir Tęstinių studijų instituto Medicinos edukacijos katedros vedėjo Algimanto Kirkučio, dalyvių gausa patvirtina, jog žmonės ieško informacijos ir naujų galimybių, kaip būtų galima padėti sau išsaugoti sveikatą.

Lėtinių neinfekcinių ligų plitimas – šiuo metu viena opiausių problemų. A.Kirkučio pastebėjimu, šios ligos yra susijusios su žmonių gyvenimo būdu bei nutolimu nuo natūralių gamtos sąlygų.

Pranešimus skaitę specialistai akcentavo, kad šiuolaikinė medicina sprendžia tik lokalias problemas, o natūrali medicina žmogų vertina kaip visumą. Be to, panaudodamas vidinius rezervus žmogus pats sau gali padėti sustiprinti savo imunitetą, jo gynybines reakcijas.

Tad neatsitiktinai dalis konferencijos buvo skirta natūraliai medicinai ir gydymuisi natūraliomis priemonėmis.  

Renginyje taip pat aptartos prieš pusmetį įsikūrusių Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų struktūra ir veiklos gairės. 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių