Klaipėdoje Kalėdoms atgis ir „Taravos Anikė“

Prieš prasidedant kalėdiniam laikotarpiui, oficialiai paskelbta, kaip šiemet atrodys miestas. Šimtas natūralių eglučių, išskirtinė muzikos ir šviesų efektų instaliacija, iki pat Statybininkų prospekto nušvitęs miestas turėtų šventiškai nuteikti kiekvieną klaipėdietį.

Liko 12 dienų

Pagrindinių miesto švenčių organizatoriai pristatė svarbiausias naujienas.

Vienas išlikusių akcentų – kalėdine eglutė, kuri šiemet Teatro aikštėje ir vėl bus natūrali.

"Klaipėda jau keleri metai iš eilės laikosi gražios tradicijos, kad tikros Kalėdos įmanomos tik su tikra ir gyva eglute. Tam nenusižengta ir šiais metais. Radome ją Klaipėdoje, toje pačioje Upelio gatvėje, kaip ir penai", – atskleidė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Miestui eglutę padovanojo klaipėdiečių pora Raimonda ir Darius Kiviliai. Jau šį penktadienį kalėdinis medis bus gabenamas į Teatro aikštę, kur gruodžio 1-ąją 17 val. įvyks įžiebimo šventė.

Ko jau ko, bet šiais metais eglučių Klaipėdoje tikrai netrūks.

"Ko jau ko, bet šiais metais eglučių Klaipėdoje tikrai netrūks", – šyptelėjo meras.

Atgimimo aikštę šįsyk nuspręsta papuošti visiškai kitaip nei anksčiau. Vietoj vienos čia atsiras šimtas vazonuose pasodintų ir skirtingai papuoštų žaliaskarių.

Lapkričio 30-ąją 15 val. šimtą natūralių kalėdinių medelių vienu metu dekoruos mokyklų, darželių bendruomenės. Vėliau žaliaskarės bus pasodintos prie tų pačių į iniciatyvą įsitraukusių švietimo įstaigų.

9 800 m girliandų

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė akcentavo, kad šiemet Klaipėda bus papuošta iki pat Statybininkų prospekto.

"Pernai buvome atėję tik iki Kauno gatvės. Papildomai įsigijome naujų apšvietimo elementų, girliandų. Iš viso papuošime 830 atramų, turime 9 800 metrų girliandų medžiams. Skaičiai iš tikrųjų yra dideli", – apibendrino I.Šakalienė.

Šiemet savivaldybės atstovų nenustebino nė vienas trijų pasiūlymų, kuriuos verslininkai pateikė Atgimimo aikštės eglutės ir papuošimų nuomos konkurse. Taip gimė iniciatyva dekoruoti šimtą eglučių, įtraukiant į puošybos procesą ir miesto bendruomenę.

Anot vedėjos, tiek darželių, tiek mokyklų atstovai aktyviai registravosi, iš viso organizatoriai sulaukė daugiau nei 70 paraiškų.

Vėliau bus renkamos gražiausios eglutės, o tūkstančiui dalyvių atiteks bilietai į Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą.

51 tūkst. eurų, kuriuos šiemet planuota išleisti puošybai, pavyks sutaupyti.

"Planuojame įtilpti į maždaug 8 tūkst. eurų", – sakė I.Šakalienė.

100 natūralių eglučių su atvežimu į vietą atsieis apie 3,5 tūkst. eurų.

Iš viso papuošti miestą prireiks apie 196 tūkst. eurų. Į šią sumą įtrauktos ir papildomai įsigytos dekoracijos. Dalis jų įvairiose miesto vietose jau sumontuotos.

Laukia smagūs renginiai

Gruodžio 1-ąją Teatro aikštėje įžiebus pagrindinę miesto eglę, prasidės virtinė įvairių renginių.

Muzikinę teatralizuotą istoriją pasakos Kalėdų Senelis, mamos Giedrės ir dukros Saulė duetas, "Golden Age" merginos bei Violetos ir Viliaus Tarasovų šeima.

"Nenorime publikos sušaldyti, priversti vaikų ir tėvelių laukti, todėl maždaug per pusvalandį turėtumėme įžiebti mūsų žaliaskarę", – kalbėjo viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Išskirtiniu objektu turėtų tapti kartu su latviais kurta instaliacija "Legendos šviesa" Teatro aikštėje. Gruodžio 8-ąją ji bus pristatoma klaipėdiečiams.

"Projekto epicentru taps "Taravos Anikės" skulptūra su fontanu, virš jo bus sumontuotas didelis šviestuvas, tam tikromis valandomis tamsiuoju metu ši instaliacija atgis. Matysime muzikos, šviesų efektų šokį aplink Anikės fontaną. Tikrai bus į ką paganyti akis", – pasakojo D.Grikšaitė.

10–12 min. programą klaipėdiečiai galės stebėti kas pusvalandį kiekvieną vakarą iki sausio 1-osios. Teatro aikštėje, kaip ir pernai, vyks kalėdinė prekyba nameliuose.

Taip pat visą gruodį bus rengiamos įvairios labdaros akcijos ir koncertai.

Organizatoriai priminė, kad Teatro aikštė, kaip ir anksčiau, skelbiama zona be pirotechnikos.

Eglutės įžiebimo dieną planuojama sumontuoti pakylą neįgaliesiems, o kalėdiniai sveikinimai bus verčiami į gestų kalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jorė

Jorė portretas
Gerb. Dalia Grikšaite, pagal kokius atrankos parametrus rinkotės eglę, kuo Jums neįtiko sidabrinė eglė Alytaus g. 3 ????

komikas

komikas portretas
"gal yra dar didesnis užkampis nei teatro aikštė kur tiktų pastatyti eglutę siulikite jei ne šiemet tai kitiems metams tiks"

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
eglučių puošybą miestas numetė ant miestiečių pečių o patys sutaupys 51 tūkstantį skirtų puošybai o kaip manote su kuo puoš eglutes vaikai vėl rinkliava iš tėvų kad reikia to ar ano eglutėms puošti arba atneškite iš namų žaisliukų juokas pro ašaras kad tėveliai iš savo mažų atlyginimų dar miestą pasipuoš bet ir galvoti tie valdininkai visus lauk iš valdžios o ne švenčių proga premijas išsidalinti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių