Klaipėdoje kaukė ne visos sirenos

Elektros sirenų patikrinimas, kuris vyko trečiadienį, nepraėjo be trikdžių. Nustatyta, kad neveikia du įrenginiai. Artimiausiu metu bus šalinami gedimai.

Iš viso Klaipėdoje yra 61 elektros sirena. Tačiau viena iš jų yra bankrutavusios įmonės teritorijoje. Su jos savininkais uostamiesčio savivaldybė neturi jokio ryšio.

Iš likusių 60 sirenų patikrinimo metu neveikė dvi. Viena jų, esanti Žvejų kultūros rūmuose, buvo neseniai įjungta į centralizuoto valdymo sistemą. Antra garso neišleido dėl nutrūkusio kabelio. Gedimus ketinama pašalinti artimiausiu metu.

Klaipėdos savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjo Rimanto Imbraus teigimu, patikrinimas praėjo neblogai. Praėjusio patikrinimo metu aptikta daugiau gedimų.

„Situacija nėra tragiška. Sirenų miestui užtenka, jei visos veiktų. Jos girdisi ir pakraščiuose. Gal ir yra keli tarpai, kur jos nesigirdi“, – tvirtino R.Imbrus.

Tačiau, būnant patalpose, sirenos girdisi, tik jei nėra triukšmo.

Faktai

Elektros sirenos įjungiamos, kilus grėsmei ar įvykus nelaimei šalies ar savivaldybės mastu.

Įprastai elektros sirenos įjungiamos du kartus per metus, atliekant gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimą.

Sirenos įprastai kaukia 3 minutes.

Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo arba vietines radijo programas, gyventojams skelbiama aktuali informacija.

Apie numatomą sirenų patikrinimą gyventojai informuojami iš anksto.


Šiame straipsnyje: sirenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

An

An portretas
Gyvenu Laukininkų gatvėje. Ir jei nežinočiau, tikrai neišgirsčiau kaukiančių sirenų šiandien. Labai tyliai. Tokioje tyloje ir reikia sėdėti, kad jas išgirsti. Žodžiu, bežiūrėdamas TV, verdamas arbatą, arba duše tikrai neišgirstum. Neįbaugino. :((

Kiesa

Kiesa portretas
Man kazkaip tos sirenos sovietu atgyvena, ar jos aplamai reikalingos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių