Klaipėdoje ketinama uždrausti elgetauti

Klaipėdos miesto savivaldybė svarsto galimybę mieste smarkiai apriboti elgetų veiklą.

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teigimu, problema slypi tame, kad pagal miesto Viešosios tvarkos taisykles elgetavimas nėra draudžiamas.

Tuo metu miestiečius esą piktina gatvėse pinigų prašantys, nepadoriai besielgiantys bei miesto įvaizdį gadinantys elgetos.

Anot savivaldybės pranešimo, elgetavimo problemą siūloma spręsti dviem būdais. Pirma, viešosios policijos bei socialinių reikalų atstovų pagalba gauti elgetaujančių asmenų duomenis ir priežastis kodėl jie elgetauja, tikintis jiems suteikti socialinę pagalbą. Antra, uždrausti senamiestyje elgetauti, o likusioje miesto dalyje įvesti draudimą duoti išmaldą pinigais.

„Uostamiestis jau pribrendo, kad šią opią problemą spręstume civilizuotai. Žinome dvi elgetaujančiųjų kategorijas – tai žmonės, kuriems miegas po atviru dangum ir elgetavimas yra savotiška laisvė ir gyvenimo būdas, kurio jie neketina keisti. Kita kategorija – tai gyvenimo užribį dėl įvairiausių aplinkybių patekę žmonės, kurie siekia sugrįžti į normalų gyvenimą“, – sakė savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Sprendimą dėl draudimo elgetauti ir duoti išmaldą pinigais turi priimti Klaipėdos miesto savivaldybės taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsurdas

apsurdas portretas
Visi tapsim liberalais priverstinai ir jokio socialinio solidarumo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių