Klaipėdoje kovos robotai

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamos tarptautinės robotų kovos. Keturiose kategorijose dėl stipriausiojo titulo varžysis kelios dešimtys robotų.

Įnirtingos kautynės dėl geriausiųjų titulo startuos spalio 10 d 10 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP).    

„Nusipirkti gamykloje surinktą robotuką gali kiekvienas, tačiau  ne dažnas gali pasigirti galįs sukonstruoti jį savo rankomis. Džiugu, kad daugėja kūrybingo ir inovacijomis besidominančio jaunimo. Neabejojame, kad technika besidomintys jaunieji kūrėjai vėliau taps puikiais savo srities specialistais ir padės Lietuvoje populiarinti novatoriškas idėjas ir technologijas “ , - sakė KMTP direktorė Roma Stubrienė.

„Baltic Robot Sumo CUP“  varžybose dalyvaus 37 robotai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Jie kausis keturiose kategorijose. „Standart Sumo“ grupėje kovos didžiausi, apie 3 kg sveriantys robotai. Šioje itin sudėtingo lygio kategorijoje jėgas išbandys patys stipriausi ir agresyviausi robotai. „Mini sumo“ grupėje kausis maži ir vidutiniai (0,5 kg) robotai, Freestyle kategorijoje kovos visų rūšių robotai. Naujokai galės jėgas išbandyti „Roomba Sumo“ grupėje. Robotų kovų taisyklės nesudėtingos - kaunasi po porą robotų, kurie stengiasi išstumti vienas kitą iš ringo. Laimi tas, kurs tai padaro greičiausiai. 

„Rengiamos kautynės - ne tik linksma atrakcija, bet ir galimybė susipažinti su jaunųjų kūrėjų darbu, technologijomis, kurias jie pritaiko kurdami robotus. Tikimės, kad robotų kūrėjai šiuo pomėgiu užkrės ir žiūrovus. Manome, kad po šio renginio jaunimas dar labiau ims domėtis inovacijomis, moderniausiomis technologijomis, robotų kūrimu“ , - teigė R.Stubrienė.   

Daugiausia varžybose užsiregistravo vaikinų, tačiau robotų kūrimu intensyviai domisi ir merginos. Varžybų organizatorių teigimu, ringe pasirodys nuo pačių paprasčiausių iki itin sudėtingų robotų, kurių kūrimui buvo panaudoti inovatyviausi sprendimai. Geriausi Baltijos šalių robotai kovoja jau trečius metus. Anksčiau varžybos vyko Taline ir Rygoje. 

„Baltic Robot Sumo CU“P robotų varžybos vyks š.m. spalio 10 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (H. Manto 84, Klaipėda). Tiesioginę kovų transliaciją galėsite stebėti internetu www.kmtp.lt  Kovų pradžia - 10 val. Dalyviams ir žiūrovams įėjimas nemokamas.


Šiame straipsnyje: robotai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių