Klaipėdoje kurs dienos centrus suaugusiesiems

Klaipėdoje ketinama steigti du dienos globos centrus – senyvo amžiaus ir sutrikusios psichikos suaugusių asmenų. Juos numatoma įkurti pastate, kuriame veikia vaikų globos namai „Danė“.

Senyvo amžiaus ir sutrikusios psichikos suaugusių asmenų socialinės globos centrai turėtų būti kaip minėtos įstaigos padaliniai. Paslaugos būtų teikiamos iš viso 80 žmonių – po 40 kiekviename centre.

„Paslaugos teikimas sudarytų sąlygas asmenų, gaunančių paslaugas, artimiesiems likti darbo rinkoje, nes dienos metu jų artimaisiais rūpintųsi centrų darbuotojai. Paslaugų gavėjai galės gyventi ir toliau savo namuose. Jiems nereikės skirti institucinės globos. Už paslaugą reikėtų mokėti 20 proc. asmens pajamų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Miesto tarybos kolegijos nariams iškilo klausimas, ar nekils rūpesčių, kad tame pačiame pastate yra įsikūrę ir globos namai.

A.Liesytės teigimu, ši aplinkybė numatyta pastato rekonstrukcijoje, pritaikant jį dienos centrams.

Globa senyvo amžiaus ir sutrikusios psichikos suaugusiems asmenims bus teikiama atskirose patalpose, kurios atskirtos aukštais. Bus skirtingi įėjimai. Atskirtos ir teritorijos aplink pastatą. Bendras bus tik automobilių parkavimas.

Lėšos pastato pritaikymui centrams bus skirtos iš ES. Prisidėti turės ir savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bedarbe

bedarbe portretas
trigubai gera zinia- atsiras darbo vietu, ir seneliai tures su kuo bendraut, ir artimieji gales ramiai dirbt.

MmM

MmM portretas
O gal ir naslaiteliai tures seneli ir mociute.Butu taip pat gera ideja.Gerai sugalvota
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių