Klaipėdoje kursis naujos „Lidl“ parduotuvės

Ateityje uostamiestyje turėtų atsirasti dar du populiaraus prekybos tinklo "Lidl" centrai. Parduotuvės iškils Šiaurės prospekte ir Tilžės gatvėje. Greta vieno prekybos centrų bus ir daugiabutis, o šalia kito – didesnė nei įprasta automobilių stovėjimo aikštelė.

Galutinių sprendimų nepriėmė?

Prekybos tinklas "Lidl" nelėtina apsukų ir stiprina savo pozicijas Klaipėdoje.

Tiesa, kol kas prekybos tinklo atstovai informacijos apie ateities planus uostamiestyje neatskleidžia.

Bendrovės "Lidl Lietuva" Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė nei patvirtino, nei paneigė žinių dėl numatomos plėtros Klaipėdoje.

Vadovė vylėsi, kad bus supratingai įvertinta bendrovės nuostata nekomentuoti plėtros strategijos bei projektų, dėl kurių nėra priimta galutinių sprendimų.

Vis dėlto Klaipėdoje esama ženklų, patvirtinančių rimtus "Lidl" planus Šiaurės prospekte pastatyti parduotuvę ir šalia jos daugiabutį namą bei prekybos centrą Tilžės gatvėje.

Pasirašė sutartis

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybėje derinamos eismo schemos, kuriomis gyventojams teks vadovautis jau atsiradus parduotuvėms, tvirtinami kiti dokumentai.

Uostamiesčio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad tarp miesto ir statytojų yra pasirašytos sutartys, numatančios, kokią infrastruktūrą statytojai įrengs ir vėliau atiduos miestui.

"O kas bus jų sklypuose – nežinau, nes projektų dar nemačiau", – dėstė V.Švedas.

Anot skyriaus vedėjo, pagal sudarytas sutartis, statant prekybos centrą Tilžės gatvėje statytojai įsipareigojo sutvarkyti netoli degalinės esančią stovėjimo aikštelę ir ten įrengti daugiau nei numatyta prie parduotuvių automobilių stovėjimo vietų.

Statant parduotuvę Šiaurės prospekte, įsipareigojama sutvarkyti šaligatvius ir želdinius arčiau Šiaurės prospekto. Būta minčių čia įrengti ir elektromobilių įkrovos stoteles.

Jau projektuoja pastatus

V.Švedo teigimu, dabar turėtų vykti numatomų statinių projektavimo darbai, tačiau statybų pradžios ar pabaigos terminų savivaldybės atstovai nežino.

Uostamiesčio savivaldybės tinklalapyje taip pat galima susipažinti su projektuotojų bendrovės "Projesta Group" pateikiama medžiaga. Joje nurodoma, kaip atrodys Tilžės g. 56B bei Šiaurės pr.13 numatomi statyti objektai.

Bendrovės Projektų skyriaus vadovas Nerijus Anušauskas patvirtino, kad šiuo metu iš tiesų vyksta statinių minėtais adresais projektavimas.

Abiejų parduotuvių fasadai, panašu, niekuo nesiskirs nuo Klaipėdoje bei kituose Lietuvos miestuose jau veikiančių "Lidl" prekybos centrų.

Tačiau, kaip minėta, greta Šiaurės pr. atsirasiančios parduotuvės bus pastatytas ir daugiabutis.

A.D.Gaižauskienė teigė, kad bendrovė nuosekliai tęsia plėtrą ir siekia sudaryti sąlygas "Lidl" apsipirkti patogiai, greitai ir sugaištant kuo mažiau laiko kelionėms.

"Mums itin svarbu, kad parduotuvės būtų funkcionalios ir lengvai pasiekiamos tiek pėsčiomis, tiek automobiliu. Tai – tik keletas dalykų, aktualių renkantis vietas būsimiems "Lidl" prekybos centrams", – tikino A.D.Gaižauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
Žmonių mažėja,o parduotuvės kaip grybai,viena prie kitos.Į kai kurias įeini,tai kaip į kokią dykynę nė vieno žmogaus,tik pardavėjos vėpso.O kainos UK visai kitos Lidl,ir kokybė prekių labai skiriasi nuo pas mus parduodamų.

dk

dk portretas
Varge tu mano, jums viskas negerai, viskas blogai, viska tik peikiat ir peizojat. Visur dziaugiamasi kai parduotuve atsiranda arciau namu, bet Lietuvoj - atvirksciai - blogai kai daugiau parduotuviu.

Jeaninne

Jeaninne portretas
Paskolos pasiūlymas ir finansavimo per 72 valandas Kad gyvenimas būtų lengvesnis už jūsų asmeninius poreikius ir jūsų projektams įgyvendinti, mes suteiksime Jums su paskolos svyruoja nuo 5000 € iki 5 mln eurų palūkanų normą nuo 3% iki 7%, priklausomai nuo sumos pasiskolino. Norėdami gauti daugiau informacijos, prašome susisiekti su mumis adresu šiomis koordinatėmis: pašto adresas: jeanineziak22@gmx.com WhatsApp: +33756840334
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių