Klaipėdoje lankosi NATO nuolatinės parengties laivų junginio laivai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste pirmadienį lankosi NATO nuolatinės parengties jūrinės grupės kovinių laivų junginio laivai.

Junginio SNGM 1 laivai - Ispanijos Karinių jūrų pajėgų fretaga „Alvaro de Bazan“ bei Didžiosios Britanijos fregata „Iron Duke“ Klaipėdoje viešės iki trečiadienio.

Vizito metu numatyti SNMG1 junginio vado Admirolo Jose Enrique Delgado (Chosė Enrikės Delgado) ir laivų vadų susitikimai su Klaipėdos meru, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadu. Taip pat bus pagerbti I pasaulinio karo metu žuvę ir Klaipėdos miesto Vitės kapinėse palaidoti Jungtinės karalystės kariai.

NATO junginio laivuose bus organizuojamos ekskursijos Lietuvos kariams, o antradienio pavakarę laivus Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale galės apžiūrėti ir visuomenė.

NATO turi keturis nuolatinės parengties jūrinės grupės laivų junginius. Du iš jų, SNMG1 ir SNMG2, apjungia didelius antvandeninės kovos laivus, tokius kaip fregatos ir eskadriniai minininkai. Kiti du junginiai, SNMCMG1 ir SNMCMG2, vienija priešmininės kovos laivus.

Grupių su skaičiumi 1 prie pavadinimo laivai veiklą vykdo Šiaurės Europos vandenyse, su skaičiumi 2 - Pietų Europos vandenyse.


Šiame straipsnyje: NATONATO laivaifregata

NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
Per prastas oras eiti prie marių fotografuoti, išsiversim betkokia nuotrauka.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Vakarų generolai: Paskutiniu metu Lietuvos spauda užtvindyta Vakarų generolų pasvarstymais, ką galima būtų padaryti Baltijos šalyse prieš Rusiją. Reikia atkreipti dėmesį, kad tie pasvarstymai neturi nieko bendro su tikrove. Kodėl? Todėl, kad jie yra profesionalių kariškių reklama. Tie vyrukai reklamuoja jų profesionalias paslaugas. Kaip visada reklamoje, viskas truputį pagražinama ir dramatizuojama, daugiau, negu tikrovėje yra. Tikrovėje sprendimus priima Vakarų šalių rinkėjai, kurie dabar nori pataisytų tiltų ir suremontuotų kelių Vakaruose, o ne rotuojamo bataliono Lietuvoje. Siūlyčiau mūsų Lietuvos elitui nustoti svaigti, klausantis reklamos, ir ramiai dirbti, tvarkant mūsų kelius ir šiukšlynus. Karo nebus. Imkitės darbo. Nesitikėkite, kad mes ir vėl jus išrinksime, jei jūs garsiausiai rėksite apie karą su Rusija. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių