Klaipėdoje lošimų namams didesni mokesčiai – po grasinimų

Miesto tarybos narė Lilija Petraitienė tik pagrasinusi teismais pasiekė, kad būtų pritarta jos idėjai lošimo namams nustatyti didesnį mokestį už atliekų išvežimą.

„Parengiau jau septintą sprendimo projektą ir nė vienas jų nepasiekė miesto tarybos posėdžio. Jei taip bus ir šįkart, iškart rašau skundą Klaipėdos apygardos administraciniam teismui, nes tikrai jaučiuosi ignoruojama“, - ryžtingai Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete trečiadienį nusiteikusi buvo miesto tarybos narė L.Petraitienė.

Ji parengė miesto tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūlo pakeisti vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą nuostatus.

„jei pati nebūčiau susidūrusi, matyt, toks sprendimo projektas nebūtų gimęs. Tačiau pastebėjau, jog benamius maitinanti organizacija „Išganymo armija“ už atliekų išvežimą turi mokėti tokiu pat tarifu kaip ir restoranai, o lošimų namams taikomas kelis kartus mažesnis tarifas“, - tvirtino L.Petraitienė.

Todėl ji ir pasiūlė, kad lošimo namai už atliekų išvežimą mokėtų tiek pat, kiek viešojo maitinimo įstaigos – 4,92 lito už kvadratinį metrą ploto per metus. Iki šiol lošimo namams buvo taikomas 2,04 lito tarifas.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui ir dar  pridėjo, kad reikėtų peržiūrėti degalinėms taikomą mokesčio už atliekų išvežimą tarifą, nes jis yra mažesnis, nors daugelis degalinių jau yra tapusios kavinėmis.

Jei pritars miesto taryba, lošimo namams atliekų išvežimams pabrangs nuo balandžio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Imones kurios turi savo konteinerius moka uz isvezima tiek kiek isvezimu yra padaroma. Musu imones atveju tai yra tris kartus pigiau nei tarifas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių