Klaipėdoje mažės kairinių posūkių

Magistralinėse Klaipėdos gatvėse ketinama mažinti kairinių posūkių skaičių. Specialistų teigimu, šių pokyčių prireikė mieste rengiantis pereiti prie koordinuoto šviesoforinio eismo – tobulesnės vadinamosios žaliosios bangos versijos.

Klaipėdoje ketinama žengti pirmuosius žingsnius geresnio susisiekimo miesto gatvėmis link.

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos saugaus eismo komisijos nariai svarstė, ar nevertėtų mieste mažinti kairinių posūkių.

Specialistų teigimu, pastarųjų skaičius magistralinėse miesto gatvėse turėtų mažėti, nes ateityje Klaipėdoje ketinama diegti koordinuotą šviesoforinį eismą.

Aiškinama, kad tokia eismo sistema yra kiek tobulesnis vadinamosios žaliosios bangos variantas, mat apima ne vieną gatvę.

Pastebima, kad ne itin ilguose kai kurių magistralinių gatvių ruožuose esama net keliolikos kairinių posūkių. Kai kur sudaromos galimybės pasukti kone į kiekvieną arterijoje esančią įvažą.

Kairinių posūkių gausa, neabejojama, trukdytų minėtai sistemai veikti sklandžiai.

Įgyvendinant šiuos planus, judriausiose miesto gatvėse turėtų likti ir mažiau nereguliuojamų perėjų. Pėsčiųjų perėjos turėtų būti šviesoforinės ir veikti suderintos kartu su šviesoforinėmis sankryžomis.

Tokį pasiūlymą palaiko ir uostamiesčio policijos atstovai. Jų teigimu, galimybė daugybėje vietų pasukti į kairę itin daug nepatogumų sukelia piko metu.

Neabejojama, kad tada, kai magistralinėse miesto gatvėse sumažės kairinių posūkių, jose taps kur kas saugiau. Panašių veiksmų, pasak pareigūnų, imamasi ir kituose miestuose.

Tokius miesto užmojus Saugaus eismo komisijos nariai palaikė, tačiau sutarė, jog prieš tai kiekvienas posūkių turėtų būti įvertintas atskirai ir nuspręsta, kuriuos jų verta palikti, o kurie nėra būtini.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyts

Vyts portretas
Daug kur panaikino žalias rodyklėles į dešinę,pvz Minijos g. sukant į Baltijos pr. dabar gaunasi toks bereikalingas stovėjimas prie šviesoforo su visom mašinom. Kam naudingos tokios nesamonės,tik apsunkina kelius ir vairuotojus.

vair

vair portretas
Kokiu debilu reikia būti, kad dėti minusus nuomonei dėl sekcijų.

Kamile

Kamile portretas
Geriau ziedus naikinkit, didesni pavoju kelia!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių