Klaipėdoje mažės mokesčiai už automobilių stovėjimą

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė administracijos siūlymui keisti vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarką.

Nuo šių metų sausio 5 dienos, kai įsigaliojo vietinė rinkliava už automobilių statymą Klaipėdos mieste, gauta nemažai įmonių bei gyventojų pasiūlymų dėl esamos tvarkos tobulinimo.

Skųstasi, jog mokestis už rezervuotą vietą yra per didelis. Valstybinės institucijos, įstaigos prašė suteikti leidimus, kad galėtų vykdyti joms priskirtas visuomenines funkcijas.

Sulaukta ir gyventojų priekaištų dėl leidimų išdavimo tvarkos.

Šiuos prašymus išnagrinėjusi administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė parengė sprendimo projektą, kuriam šiandien balsų dauguma pritarė uostamiesčio politikai.

Nuo balandžio už vieną stovėjimo vietą Raudonojoje (senamiesčio) zonoje reikės mokėti ne 500 litų, bet  200 litų. Geltonojoje (centrinėje) zonoje vietoj 350 litų už vietą reikės mokėti 100 litų.

Nuo kito mėnesio įvedamas ir naujas leidimas institucijoms, kad šios galėtų vykdyti joms priskirtas visuomenines funkcijas.

Metinis leidimas bus išduodamas automobilių valdytojams (vairuotojams), vykdantiems kontroliuojančių institucijų ar įstaigų priskirtas visuomenines funkcijas. Leidimas suteiks teisę naudotis bet kuria geltonosios ar raudonosios zonos mokama vieta, išskyrus tuos, kurie įsigijo leidimą mašinas statyti konkrečioje vietoje.

Siūloma metinio leidimo kaina - 100 litų vienai transporto priemonei.

3. Dėl gyventojų leidimų nuspręsta:

  • kad gyventojas, įsigijęs leidimą juo disponuotų raudonojoje ar geltonojoje zonose apmokestintose gatvėse ne didesniu nei 100 metrų atstumu nuo deklaruotos gyvenamos vietos;
  • atsisakyti nuostatos, kad leidimai neišduodami asmenims, deklaravusiems gyvenamąją vietą tame name šalia kurių ne didesniu nei 100 metrų atstumu yra požeminės, daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ar kitos teritorijos, kur nemokamai galima statyti transporto priemones;
  • atsisakyti pažymų apie asmens deklaruotą gyvenamą vietą pateikimo.

Valandos stovėjimo apmokestintose zonose tarifų artimiausiu metu nesirengiama keisti.


Šiame straipsnyje: parkavimasparkomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių