Klaipėdoje mokiniai vangiai tikrinasi sveikatą

Tarp klaipėdiečių ir medikų kilo nesantaika dėl privalomojo vaikų sveikatos patikrinimo. Gydytojai piktinasi, jog tėvai vangiai atveda savo atžalas, o žmonės niršta, jog daugelis medikų vasarą atostogauja.

„Visada būdavo normaliai, o dabar esame patikrinę tik 33,5 proc. pas mus registruotų vaikų sveikatą. Matyt, tėvai nelabai rūpinasi savo atžalomis. Aišku, juk kas geriau pliaže pagulėti“, - nepatenkintas buvo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Viktoras Grigalauskas.

Jis pyko, kad tėvai atvesti savo atžalas suskubs paskutinę minutę, o tuomet kils nesusipratimų ir nereikalingų neigiamų emocijų.

„Kalčiausi vėl bus medikai, nes norint pas juos patekti reikės laukti eilėje. Krūvis bus nežmoniškas, todėl labai noriu paraginti tėvus, kad kuo greičiau atvestų savo vaikus patikrinti sveikatą“, - kvietė V.Grigalauskas.

Tačiau tėvai piktinosi, jog jau anksčiau būtų pasirūpinę savo vaikų sveikatos patikrinimu, bet nebuvo gydytojų.

„Pati atostogavau, tad norėjau vaiką nuvesti pas gydytoją, kad prieš mokyklą patikrintų sveikatą. Tačiau mūsų šeimos gydytoja atostogavo, o pas kitus medikus patekti nepavyko“, - apie patirtą nesėkmę pasakojo viena klaipėdietė.

„Nefridos“ klinikos vyriausiasis gydytojas Virginijus Kontrimas teigė, jog beveik visi medikai jau grįžo iš atostogų, todėl tokių problemų nebeturėtų kilti.

„Pats net nepastebėjau, kad yra problemų. Kasdien sulaukiame vaikų, kuriems reikia patikrinti sveikatą. Yra išankstinė registracija, todėl viskas gerai, eilių nėra. Be to, tikrai negaliu teigti, kad tėvai laukia paskutinės minutės. Buvo tokių vaikų, kuriems sveikatą patikrinome dar birželį“, - aiškino V.Kontrimas.

Vaikai sveikatą privalo pasitikrinti ir pažymas apie jos būklę ugdymo įstaigoms pateikti iki rugsėjo 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių