Klaipėdoje naikinamas mokestis už šunis ir kates

Klaipėdos savivaldybės taryba nusprendė, kad gyventojai, daugiabučiuose auginantys keturkojus, neprivalo jų registruoti bei mokėti rinkliavos. Tikimasi, kad tai paskatins klaipėdiečius savanoriškai registruoti gyvūnus. Tiesa, mokestinė našta vėl prislėgs jau kitąmet.

Panaikino prievolę

Priešpaskutinį kartą į posėdį susirinkusi Klaipėdos savivaldybės taryba nusprendė, kad jos pačios 2011-aisiais priimtas sprendimas, numatantis, kad daugiabučiuose keturkojus gyvūnus laikantys gyventojai privalo juos įregistruoti bei mokėti rinkliavą, netenka galios.

Tačiau lengviau atsipūsti šie klaipėdiečiai galės neilgai – tik iki kitų metų pradžios, mat tada šunų, kačių, šeškų ar kitų panašių gyvūnų ženklinimas vėl taps privalomas, tik tuo rūpinsis jau ne savivaldybė, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tikisi sąmoningumo

Tikimasi, kad per šiuos metus, kai uostamiestyje gyvūnų ženklinimas ir vietinė rinkliava nebus privaloma, klaipėdiečiai išliks sąmoningi ir nevengs gyvūno registracijos.

Todėl, valdininkų manymu, tai prisidės prie benamių gyvūnų mažėjimo mieste ir santykinai bus galima mažinti lėšas beglobiams gyvūnams išlaikyti viešojoje įstaigoje "Būk mano draugas".

Sugautų gyvūnų registras kiekvieną mėnesį taip pat reikalauja lėšų. Už surinktus pinigus savivaldybė dar rengdavo ir prižiūrėdavo šunų vedžiojimo aikšteles.

"Tuos pinigus, kuriuos gyventojai dabar sutaupys nemokėdami rinkliavos, jie galės skirti gyvūno registracijai", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Taikys nuolaidas

Vedėjos teigimu, tokį uostamiesčio politikų sprendimą palaikė ir Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija, kuri su dalimi Klaipėdos veterinarijos klinikų jau derasi, kad šios taikytų nuolaidas tiems, kurie gyvūną paženklinti nuspręs iki kitų metų.

Kol kas dar nėra tiksliai atskleidžiama, kurios veterinarijos klinikos imsis šios misijos.

Savivaldybė jau ne kartą yra pastebėjusi, kad rinkliavos, kuri buvo surenkama iš gyventojų už gyvūno registravimą, nepadengdavo šios procedūros išlaidų.

Užkliuvo vilniečiai

Triukšmas dėl vertimo registruoti gyvūnus ir mokėti mėnesio rinkliavą kilo 2014 m. pabaigoje, kai Vilniaus apygardos administracinis teismas nustatė, kad sostinės gyventojai nepagrįstai verčiami registruoti kates ir šunis.

Iškart po to sujudo ir klaipėdiečiai, kurie pagal senąją tvarką privalėjo įregistruoti gyvūną ir mokėti kelių litų kasmėnesinę rinkliavą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Čia rašo apie žmoniu sąžininguma ,kad žmonės nelaikytų ir neskriaustų gyvulėliu o jei veisti tik tokius /gražiulius/ kaip nuotraukoje ,nes šunies atvaizdas atitinka žmogaus charakteriui ,sekmės.

Odeta

Odeta portretas
Kiekvienas suo ar kate turi nesioti po kaklu pakabinta ant dirzelio registracijos metalini numeri, jei pasiklydes ir rastas gyvuliukas, paskambinus i registracijos centra bus zinomas kam jis priklauso.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių