Klaipėdoje – nemokami miesto žemėlapiai

Klaipėdos senamiestyje atsirado dvi metalinės dėžės, kuriose miestiečiai ar svečiai bet kuriuo paros metu ras nemokamų uostamiesčio žemėlapių. Pasinaudoję informaciniais leidiniais, žmonės juos galės įmesti į kitą, čia pat esančią tam skirtą dėžę.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pasidžiaugė naujove, kuri mieste atsirado Tarptautinę turizmo dieną.

Turgaus gatvėje, šalia Turizmo informacijos centro, pastatytos dvi dėžės.

Vienoje žmonės jau gali rasti nemokamų miesto žemėlapių, o į greta esančią dėžę galima bus įmesti panaudotą žemėlapį.

"Galimas dalykas, ateityje žemėlapius gaminsime iš kietesnio, ne taip greitai plyštančio popieriaus. Planuojame sulaukti ne tik grąžinamų žemėlapių, bet ir svečių pastabų, kas jiems patiko ar nepatiko Klaipėdoje", – pasakojo R.Savickienė.

Dėžės su nemokamais žemėlapiais bus pastatytos Klaipėdos geležinkelio ir autobusų stotyse, taip pat – Kruizinių laivų terminale.

Nemokamų žemėlapių platinimas esą puikus sprendimas pasibaigus turizmo sezonui, kai turizmo informacijos centrai savaitgaliais nebedirba, o atvykėliai neretai susiduria su problema, norėdami gauti miesto žemėlapį.

"Visame pasaulyje yra žmonių, kuriems rankose reikia turėti popierinį žemėlapį, todėl priėmėme sprendimą, kad reikia pagaminti štai tokias dėžes, kur visada bus nemokamas Klaipėdos miesto žemėlapis, kuriuo svečiai galės naudotis ir surasti tai, ko jiems reikia", – paaiškino R.Savickienė.

Nemokamų žemėlapių idėja, anot R.Savickienės, gimė stebint kruizinius turistus, kurie mūsų mieste vieši trumpai, vidutiniškai apie 8 valandas. Jie, pasinaudoję informaciniu leidiniu, neretai jį išmeta, todėl ir nuspręsta kaupti panaudotus žemėlapius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdiečiams

klaipėdiečiams portretas
kokie jūs šlykštūs negatyvo prisigėrę amžini burbėtojai, jums viskas blogai. ką bedarytų - viskas blogai. sėdėkit apkeprėję, arba siūlykit savo darbus - nepylę negatyvo amžinai

Akmens amzius

Akmens amzius portretas
Zemelapis is popieriaus ir metalines dezes :) Kas toliau? Su nekantrumu lauksiu taksofono budeles ir parkavimo vietu arkliams

uz liberolus

uz liberolus portretas
na durniu Klaipedos laivukas plaukia vis tolyn,nemokami,kas cai sovietai.Sumokes uz tuos zemelapius visi mokesciu moketojai per vandenuka,silumike,kraciuka ir dar uz visus sugalvotus mokestukus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių