Klaipėdoje nepilnamečiams draus rūkyti viešose vietose

Cigaretės dūmą traukiantys nepilnamečiai netrukus Klaipėdoje bus itin akylai stebimi, o nepaklususieji draudimui rūkyti – baudžiami.

Pirmadienį posėdžiavę Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai vienbalsiai sutarė, jog Klaipėdoje reikia nepilnamečiams uždrausti rūkyti visose viešose vietose.

Jei tokiam sprendimo projektui bus pritarta ir kitą savaitę vyksiančiame miesto tarybos posėdyje, nepilnamečiai dūmą pešti galės tik namuose.

Tokio draudimo iniciatorius Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas teigė, jog drausti nepilnamečiams yra būtina, nes rūkančių vaikų vis daugėja.

„Pernai buvo atliktas tyrimas, kuris parodė, jog kasdien rūko trečdalis dešimtokų. Beveik pusė apklaustų mergaičių prisipažino, jog kasdien surūko po cigaretę ar kelias. Jei Klaipėdoje nepilnamečiams būtų draudžiama rūkyti viešose vietose, tai būtų prevencija sumažinti rūkančiųjų skaičių“, - įsitikinęs S.Budinas.

Jo teigimu, tai, kaip laikomasi draudimo nepilnamečiams rūkyti, turėtų kontroliuoti policijos pareigūnai.

„Jie juk užtikrina viešąją tvarką, todėl tikrai nebūtų sunku prieiti prie paauglio, paprašyti jo asmens dokumentų ir nustačius, kad rūko nepilnametis, jį įspėti ar skirti baudą“, - teigė S.Budinas.

Bauda už rūkymą vietose, kur tai daryti yra uždraudusi miesto taryba, siekia nuo 20 iki 50 litų.

Jei protokolas būtų surašytas paaugliui, kuriam dar nėra 16 metų, baudą už jį turėtų sumokėti tėvai.

Lietuvoje yra šeši miestai, kurių teritorijoje nepilnamečiams draudžiama rūkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skiatytojas

Skiatytojas portretas
nepamirškit mokyklose informuoti mokinius ,nes prie mokyklų esantysm mokiniai pastoviai ruko ir teršia laiptines ,gal ir mokytojai galų gale susirupins savo mokiniais ir patikrins tas jų vietas ,kur mergaičių daugiau ryko nei berniukų ,kyla ir kitas klausimas ,kas jiems tas cigaretes parduoda ,reikia manyti ,kad palicija ,nors kelis kartus per menesį padarys reidus prie mokyklų ,reiketų ir numerius paskelbti kur konkrečiai kreiptis ,nes daugelis gyventojų gali nufotografuoti ir medžiagą pateikti su rukančių atvaizdais kam reikia .Tikesimes ,kad ši kompanija tesis ne vienus metus ir rezultatus teigiamus turesime ,galetu jaunimas daugiau sportuoti ,o ne dumus leisti ir gadinti savo ir aplinkinių sveikatą

Numeris

Numeris portretas
Žmogus - ne automobilis, valstybinio numerio neturi. Ką su ta nuotrauka policijai veikt? Eit i mokyklą ir rodytvisiems? Čia jau žmogaus teisių pažeidimas.

savas

savas  portretas
Yra fotopolicija automobilistams, o kodel to nepadarius su rukaliais. Na kaskas pasakys vaiku negalima fotografuoti. Kiltu klausimeliai: ar namo laiptine viesa vieta? Ar rukantis viesoj vietoj paauglys pazeidejas? Ar pazeideja galima fotkinti? Ar pazeidima pas mus galima viesinti?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių