Klaipėdoje – organų donorystę skatinantis dviračių žygis

Pasaulinės organų donorystės dienos proga šeštadienį asociacija „Gyvastis“ Klaipėdoje organizuoja simbolinį dviračių žygį „Už organų donorystę! Už gyvenimą!“ ir donorystę propaguojančią akciją Atgimimo aikštėje.

Dviračiais važiuos transplantuoti ir laukiantys transplantacijos žmonės iš visos Lietuvos, jų artimieji, medikai, kiti pritariantys organų donorystei.

Dviračių žygyje taip pat dalyvaus Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, aktorė Eglė Jackaitė, dainininkas Andrius Rimiškis, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, dviratininkas Mindaugas Umaras.

Asociacija „Gyvastis“ jungia žmones, gyvenančius po kokio nors organo (inksto, širdies, kepenų, plaučių) persodinimo operacijos taip pat laukiančius transplantacijos.Vienas svarbiausių šios asociacijos tikslų – propaguoti organų donorystę.

Renginio organizatoriai nori parodyti, kad žmonės, gyvenantys persodinto inksto, širdies ar kito organo dėka gali ne tik išgyventi, bet ir gyventi visavertį gyvenimą. Tuo pat metu norima padėkoti donorų šeimoms, kurių apsisprendimas paaukoti mirusiųjų artimųjų organus išgelbėjo kitų žmonių gyvybes.

Šiuo metu Lietuvoje gyvena apie 600 žmonių po kokio nors organo (inksto, širdies, kepenų, plaučių, inksto-kasos komplekso) persodinimo operacijos. 2011 m. liepos 31 d. transplantacijų laukė 539 žmonės, tarp jų 11 vaikų.

Renginio programa

11.00 val. Renkasi dviratininkai, dalijama organų donorystę propaguojanti atributika dviračiams papuošti ir dviratininkams pasipuošti.

12.00 val. Renginio pradžia.

13.00 val. Dviračių žygio startas. Planuojamas maršrutas: iš Atgimimo aikštės H.Manto gatve iki Lietuvninkų aikštės, po to vėl H.Manto gatve grįžtama į Atgimimo aikštę. Iš viso apie 2 km.

Grįžę dviratininkai visi kartu paleis balionus su užrašais „Už organų donorystę! Už gyvenimą!“

11.30–14.30 val. Atgimimo aikštėje bus platinami „Gyvasties“ organų donorystę propaguojantys lankstinukai, skrajutės, atvirukai, kuriuos gavusieji bus raginami juos išsiųsti draugams bei artimiesiems. Taip pat bus galima užpildyti anketą donoro kortelei gauti.

Daugiau informacijos: www.donoras.lt



Šiame straipsnyje: organų donorystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dina

Dina portretas
Donorystę skatins dviratininkai? Ar ne populiaresni pagėrę vairuotojai?

xD

xD portretas
Tai būtent ir reikalingi aktyvus ir sveiki žmonės,kam reik pragertų organų...

Drejus83

Drejus83 portretas
Niekada netapsiu organu donoru. Jei tai tikrai zmonems padetu tada tapciau. Bet (Nezinau cia teisybe ar ne) bijau, kad tokiu tapes nemirsiu naturalia mirtimi, o mirsiu iskart kai kazkam is mafijozu "seimo nariu arba milijonieriu" prireiks sirdies ar kito organo persodinimo. Todel ne uz ka nepasirasysiu!!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių