Klaipėdoje panaikinta paskutinė vidurinė mokykla

Uostamiestyje nebeliko vidurinių mokykla. Paskutinioji tokį statusą turėjo Vydūno mokykla, tačiau jos pavadinimą miesto tarybos nariai ketvirtadienį sutiko pakeisti.

Uostamiestyje nebeliko vidurinių mokykla. Paskutinioji tokį statusą turėjo Vydūno mokykla, tačiau jos pavadinimą miesto tarybos nariai ketvirtadienį sutiko pakeisti.

Vydūno vidurinė mokykla, kai tik jos nauji nuostatai bus įregistruoti Juridinių asmenų registre, vadinsis gimnazija.

„Tačiau visus galime nuraminti, jog Vydūno gimnazija bus vadinamoji ilgoji gimnazija – joje mokysis vaikai nuo 1 iki 12 klasės. Tai leidžiama, nes švietimo ir mokslo ministras patvirtino vidurinio ugdymo akreditaciją ugdyti moksleivius savita humanistinės kultūros ugdymo menine veikla, o jai reikia tęstinumo“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Vydūno vidurinės mokyklos pavadinimo keitimas buvo numatytas ir Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklų tinklo pertvarkos plane.

Kai tik Vydūno mokykla pakeis pavadinimą, Klaipėdoje nebeliks nė vienos vidurinės mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tetis

tetis portretas
Vydūno mokykla, kaip kooperatyvas prieštaraujanti daugeliui švietimo ir mokslo įstatymų. Viskas apmokestinta, būreliai be jokio lygio - mokami. Lankai, nelabai, moki eurus vistiek. Mokiniai pinigų nešėjai į tą avilį. Už kuriuos gauna tą ką turi gauti už dyką Juk Lietuvos konstitucija sako, kad mokslas valstybės piliečiams nemokamas ir privalomas iki 10 kl. Kaip gali mokslas S. Dacho ar H. Zudermano ar Balsio menų gimnazijoje būti nemokamas, o Vydūno mokama už tuos pačius dalykus plius mokinio krepšelis, kurį mokinys atsinešė. Ši mokykla šaukiasi pilno audito, Va tada ir pasimatymą ir Kris galvos ir laikraščiai turės ką rašyt. Vidury ryporto , nulinio meninio lygio palyginus su tikromis meninem mokyklom " Čiurlionio ", "Balsio", ir panašiai , ir besaikį melžimu pinigų už kiekvieną judesį. Štai kas ta Vydūno mokykla.

To KL

To KL portretas
Jei blogi prisiminimai, gal vaikai nėra linkę į menus, nepritapo ir tiek. Nereikia čia purvo pilstyti. Ir apskritai, vaje, kaip baisu, baigė ne gimnaziją. Na ir kas, aš taip pat baigiau šią vidurinę. Ir nemokamai studijavau ir kuo puikiausiai karjera klostosi. Kaip pasiklosi, taip išmiegosi. Kuo direktorius kaltas, kad biurokratinis aparatas stringa...

Pradinukas

Pradinukas portretas
Tai jau kitais metais isvarys pradinukus ir iki 7kl mokinius is Vyduno?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių