Klaipėdoje pasipylė traumos

Žiema pateikė išbandymą pėstiesiems. Dalis šaligatvių, kiemų virto tikromis vandeniu apsemtomis čiuožyklomis. Išsilaikyti vertikalioje padėtyje dažnam buvo sudėtinga, o to pasekmės – lūžę kaulai, galvos traumos.

Ieškojo pabarstytų vietų

Dėl slidžios dangos klaipėdiečiai labiausiai keikėsi kiemuose, šalutiniuose gatvių šaligatviuose. Pastarosiomis dienomis jais eiti buvo sudėtinga.

Žmonės ieškojo smėlio ir druskos mišiniu pabarstytų vietų ar ledu nevirtusio sniego. Situacija apsunkino ir ant ledo susidariusios balos. Kai kurie kiemai buvo virtę kone vientisa pelke.

Paslydę ir nukritę žmonės ne tik patirdavo sumušimus, bet ir išsimaudydavo nelauktame duše. Po to ne vienam tekdavo sukti namo persirengti.

Pastarosiomis dienomis daug pėsčiųjų neišvengė ir dėl slidžios dangos patirtų traumų.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė tvirtino, kad tokių nusiskundimų buvo gausu ir trečiadienį, ir ketvirtadienį, ir penktadienį.

„Daugiausia tokių atvejų užfiksuota ketvirtadienį. Sunkias traumas dėl slidžios dangos patyrė penki vyrai ir šešios moterys. Jiems lūžo kojų, rankų kaulai, buvos sutrenktos galvos. Visi jie išvežti į ligoninę“, – pasakojo pavaduotoja.

Pasak N.Dambrauskienės, nelaimės nutiko ir viešosiose erdvėse, ir daugiabučių namų kiemuose.

Aukštakulnius siūlė pamiršti

Pavaduotoja atkreipė dėmesį, kad žmonės greitosios pagalbos medikus kviečia, kai trauma labai skausminga – pavyzdžiui, kaulo lūžis. Dėl sumušimų dažniausiai nesikreipiama.

„Gali būti, kad dar kreipsis po kelių dienų“, – komentavo pavaduotoja.

Norintiesiems išvengti traumų dėl slidžios dangos, N.Dambrauskienė pirmiausia patarė pasirinkti tinkamą avalynę.

„Kai taip slidu, moterys aukštakulnius turėtų pasidėti į spintą. Verčiau rinktis batus žema pakulne, su protektoriais ir nenusidėvėjusiais padais“, – rekomendavo pavaduotoja.

Anot N.Dambrauskienės, nereikėtų vaikščioti sukišus rankas į kišenes ar einant sutelkti dėmesį į mobilųjį telefoną.

„Pastaruoju metu ši problema yra ypač aktuali. Žmonės maigo telefonus, nemato nei kur eina, nei kaip eina. Nežiūri, ar automobilis praleis per pėsčiųjų perėją. Svarbiausia – aparatas“, – komentavo pavaduotoja.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos medikai ketvirtadienį apskritai sulaukė rekordinio iškvietimų skaičiaus. Iki 17.30 val. tokių būta 90.

„Sunku pasakyti, kodėl taip pagausėjo. Žmonės skundėsi įvairiais negalavimais. Gal tai susiję su oro pasikeitimu. Buvo ir širdies ritmo sutrikimų, ir insultų, ir kraujotakos sutrikimų. Gal ir pilnatis turėjo įtakos“, – svarstė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Isgama liberastine , mano mama (amzina jai atilsi) , kasdavo tas gatves . Ir niekas niekad is jokiu fabriku nevarydavo gatviu valyti. Eidavome visa seima mamai i pagalba. O tu iskrypeli tuo metu turbut dar pas teva per vamzdi ziurejai. Arba kaip pono sunelis ant tapsano sedejai kiausius pakores. Nemates tu sunkaus darbo , todel ir loji savo liberastinius vejus.

to rk

to rk  portretas
vel savo diagnozes viesai skelbiate ,eikite geriau su savo keptuvemis is DEPO i virtuve :D

RK.

RK. portretas
Puikiai pamenu nugrandytas snaiges, kai iš fabrikų suvarydavo darbininkus gatves kasti, o kiemuose sniego virš kelių būdavo. Suprantu, kad senus laikus prisimenate su nostalgija, nes buvote jaunas ir lytiškai pajėgus, tačiau supraskite, kad savo neapykanta tik trumpinate gyvenimą. Imkite šluotą ir pajudėkite.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių