Klaipėdoje - pasitarimas dėl ginčus sukėlusios miesto sporto sistemos reformos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdoje rengiama apskritojo stalo diskusiją dėl Klaipėdos miesto savivaldybės patvirtintos sporto sistemos pertvarkos.

Sprendimas, kuriuo jungiamos kai kurios biudžetinės sporto įstaigos, taip pat keičiama tvarka, pagal kurią finansuojamos atskirų sporto šakų veiklos programos, suskaldė miesto sporto bendruomenę. 

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba savo sprendimu, kuris įsigalios nuo kitų metų sausio, patvirtino sporto šakų, finansuojamų Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinėse sporto įstaigose, sąrašą. Į jį pateko ne visos iki šiol biudžeto lėšomis finansuotos sporto šakos.

Į sąrašą įtrauktos šios sporto šakos: dviračių sportas, laisvosios imtynės, graikų-romėnų imtynės, boksas, sunkioji atletika, lengvoji atletika, gimnastika, dziudo, tinklinis, rankinis, krepšinis, plaukimas, futbolas.

Dar apie dešimt sporto šakų į sąrašą nepateko, jos turės veikti kaip privatūs klubai ir išsilaikyti iš savivaldybės skiriamo vadinamojo sportininko krepšelio lėšų.

„Tai, jog permainos sukėlė daug nepasitenkinimo, verčia klausti, ar miesto valdžia nepasielgė skubotai, ar prieš priimant sprendimus atsižvelgta į visų suinteresuotų pusių poziciją. Svarbiausia, kad dėl šios pertvarkos nenukentėtų vaikai, norintys sportuoti, kad jie turėtų visas galimybes pasirinkti norimą sporto šaką ir siekti rezultatų. Tikiuosi, kad posėdžio metu priimsime konkrečius sprendimus, kurie padės suderinti visų pusių interesus“, - teigė diskusijos iniciatorė Seimo narė Agnė Bilotaitė.

Pasitarime dalyvaus Klaipėdos miesto sporto bendruomenės nariai, vaikų, lankančių sporto būrelius, tėvai, treneriai, taip pat Kūno kultūros ir sporto departamento, Seimo jaunimo ir sporto reikalų komiteto atstovai, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai.

Posėdis vyks pirmadienį 11 val.  Klaipėdos miesto savivaldybės pasitarimų salėje, Danės g. 17.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Labai lengva viską sunaikinti , ir kur dingsta tie pinigai ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių