Klaipėdoje pasiūlyta pensininkus autobusais vežti nemokamai

Miesto tarybos kolegijoje, kurios narių prašyta leidimo branginti popierinius viešojo transporto bilietus, nuskambėjo visiškai priešingas siūlymas – senjorus vežti nemokamai.

Miesto tarybos kolegijoje, kurios narių prašyta leidimo branginti popierinius viešojo transporto bilietus, nuskambėjo visiškai priešingas siūlymas – senjorus vežti nemokamai.

„Aišku, kad popieriniai bilietai yra atsilikimas nuo modernių laikų. Jais dažniausiai naudojasi garbaus amžiaus žmonės. Todėl jei juos vežtume nemokamai, nebereikėtų tų popierinių bilietų, įlipant į autobusus nebesusidarytų spūstys, nes pensininkams nebereikėtų žymėtis talonėlių“, - originalūs pasiūlymai liejosi iš miesto tarybos nario Vytauto Lupeikos lūpų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės toks pasiūlymas visiškai nesužavėjo. Jos teigimu, jau dabar miesto biudžete kasmet reikia numatyti apie 17 mln. litų vežėjams kompensuoti už lengvatinius bilietus. Jei senjorams miesto autobusais būtų vežami nemokamai, kompensacijų suma iš miesto biudžeto vežėjams išaugtų tris kartus.

„Vežti nemokamai yra socializmo reliktas ir neturėtume to propaguoti. Teisingausia būtų, jei žmonės gautų normalias pensijas ir jiems pildytus reikėtų pirkti už visą kainą, o ne pusę“, - nuomonę reiškė J.Simonavičiūtė.

Viešojo transporto bilietų kainos miesto tarybos kolegijos posėdyje vakar buvo peržiūrėtos, nes esą dėl naujų maršrutų, kitų susisiekimą gerinančių priemonių kitąmet pajamų iš išlaidų skirtumas bus 1,8 mln. litų. Tiek pinigų trūks išlaikyti viešojo transporto sistemą.

Todėl esą arba reikia viešėjai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ skirti tikslinę 1,8 mln. litų dotaciją iš miesto biudžeto, arba 5-9 proc. branginti visus bilietus, arba 20 centų kelti popierinių bilietų kainą.

„Popieriniai bilietai Klaipėdoje turi išnykti, todėl kainos didinimas yra žingsnis tokio siekio link“, - teigė „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis.

Kolegijos nariai pritarė, jog popieriniai bilietai nuo kitų metų sausio būtų 20 centų brangesni. Juos perkant spaudos kioskuose vienas kainuotų 2,2 lito, o autobusuose – 2,6 lito.  

Tokias popierinių bilietų kainas palaiminę kolegijos nariai dar pabrėžė, jog važiuoti viršuoju transportu netaps brangiau, jei žmonės naudosis elektroniniais bilietais – tiek kartiniais, tiek terminuotais.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutei

Onutei portretas
o jums neateina į galvą kad šitokia sistema kai visi pensininkai ,,užmetami dirbantiesiems", yra puikus valdančiųjų ,,fintas" norint nusikratyti jiems priklausančios funkcijos-PASIRŪPINTI LIETUVOS PILIEČIŲ SENATVE?Juk dar išlikęs,kažkokiu stebuklu neprichvatizuotas, valstybinis turtas yra iš dalies šių pagyvenusių žmopnių uždirbta nuosavybė.Seniai laikas pensijas mokėti iš biudžeto.Žinoma, visi nuolat girdime,kad biudžete trūksta pinigų...O ar čia teisybė - juk jis įslaptintas!? Aš tikrai nepatikėsiu, kad turėdami uostą, geležinkelį, paštą ir kt. gerai dirbančias įmones taip jau esame biedni, biedni...Ei valdantieji, laikas gyventi geriau! Ir senjorams taip pat.

deinis

deinis portretas
Nežinau kiek mes pencininkai važiujame ,rekėtų statistikos ,beto bent aš nevažiuoju piko metu ir niekam netrukdau ,kal tikrai paleisti mus be bilieto ,juk ne i šokius važiuojame ,nes pas daktarus sunku nuklibinkščiuoti ,suskaičiuokite mus važiuojančius bus matytti ,kokia mes padarome nuostoli ir tada galėtume diskutuoti

DEINIS

DEINIS portretas
Siulau visiškai uždrausti pensininkamas lipti i autobusus ,tegu čiučaliuoja anukus o del to kad jaunimas skundžiasi kad sunku mus išlaikyti ,tai jus neikite i mokyklas ,ligonines ,universitetus ir gyvenamuosius namus ,kuriuos mes kruvinomis rankomis pastatėme
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių