Klaipėdoje – pirmoji suaugusiųjų gimnazija

Klaipėdoje pradės veikti pirmoji gimnazija, kurioje pamokos vyks tik suaugusiesiems. Jiems bus sudarytos sąlygos mokytis ir pradinėse klasėse.

Gimnazijos vardas, jei ketvirtadienį pritars miesto taryba, bus suteiktas Salio Šemerio suaugusiųjų mokyklai. Ji iki šiol buvo vidurinė.

„Šios mokyklos vidurinio ugdymo programa buvo akredituota specialios komisijos. Programa atitiko švietimo ir mokslo ministro įsakymu nustatytus akreditacijos reikalavimus, todėl mokyklai ir gali būti suteiktas gimnazijos pavadinimas“, - teigė Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vyriausioji specialistė Audronė Andrašūnienė.

Naujovė bus ne tik naujas mokyklos pavadinimas – Salio Šemerio suaugusiųjų gimnazija, bet ir tai, kad ugdymo įstaigoje suaugusiesiems bus formuojamos ir pradinės klasės.

„Jos bus sudaromos pagal poreikį. Jau teko susidurti su situacija, kai vienas suaugęs žmogus, turintis specialių poreikių, nebuvo baigęs net pagrindinės mokyklos ir dabar norėjo mokytis, tačiau nieko negalėjome pasiūlyti. Nuo šiol tokių problemų nebekils“, - tikino pašnekovė.

Klaipėdoje šiuo metu veikia dvi suaugusiųjų vidurinės mokyklos – Salio Šemerio ir Naujakiemio. Pastarosios statusas iki 2012 metų taip pat bus pakeistas – ji gali tapti arba pagrindine mokykla, arba gimnazija.

„Sieksime, kad būtų akredituota Naujakiemio suaugusiųjų mokyklos vidurinio ugdymo programa, nes daugiausia suaugusiųjų mokosi būtent 9-12 klasėse“, - teigė A.Andrašūnienė.

Šiuo metu abiejuose suaugusiųjų mokyklose „jauniausi“ yra aštuntokai. Abi šias įstaigas lanko 677 moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių