Klaipėdoje planuojama ledo arena ir sporto salės

Antrosios vandenvietės teritorijoje suplanuota naujų sportų objektų statyba. Manoma, kad čia galėtų atsirasti ledo arena, kurios prašo ledo ritulininkai. Taip pat sporto salės, kurių gali prireikti ateityje, nugriovus esamas.

Trūks ir sporto salių

Kokie objektai gali atsiras Antrosios vandenvietės teritorijoje, miesto valdžios atstovai svarstė antradienį vykusio pasitarimo metu.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas teigė, kad prieš dvejus metus parengtoje minėtos vietos galimybių studijoje numatyta, kad čia galėtų iškilti ledo arena ir kiti sportui skirti pastatai.

A.Šulcas priminė, neilgai trukus teks nugriauti prie piliavietės esančią sporto salę. Ateityje teks uždaryti ir esančią Melnragėje, netoli įmonės „Klaipėdos nafta“.

„Miesto strateginiame plane yra numatyta statyti ledo areną koncesijos būdu, tačiau dėl vietos nėra apsispręsta. Ateityje reikės ir naujų sporto salių. Natūralu, kad ieškome vietos, kur galėtų atsirasti šie objektai. Pasitarimo metu savivaldybės administracijos atstovai tvirtino, kad visi šie sporto objektai galėtų atsirasti Antrosios vandenvietės teritorijoje. Kitos tokios vietos nėra“, – atkreipė dėmesį vicemeras.

Reikėtų pakeisti paskirtį

Pasitarimo metu sudėliotas ir veiksmų planas, ko reikėtų imtis planams įgyvendinti. Dabar Antrosios vandenvietės teritorija, esanti Paryžiaus Komunos gatvėje, priklauso įmonei „Klaipėdos vanduo“.

A.Šulcas aiškino, kad reikia suformuoti naują sklypą ir atskirti jį nuo minėtos bendrovės.

„Reikia rasti teisinį būdą, kaip miestas galėtų perimti šį turtą už likutinę vertę“, – tvirtino vicemeras.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad šiemet bus baigtas rengti ir patvirtintas miesto bendrasis planas. Norint statyti sporto objektus Antrosios vandenvietės teritorijoje, reikia pakeisti jos paskirtį. Dabar pastarosios paskirtis – infrastruktūros.

Miesto indėlis – žemė

Antrosios vandenvietės teritorija patenka į miesto tikslinę teritoriją, kuri bus atnaujinta iš pagrindų, į pagalbą pasitelkus ES lėšas.

Numatyta rekonstruoti viešuosius pastatus, gatves, šaligatvius, pėsčiųjų takus. Pasak vicemero, pasinaudojus minėtomis lėšomis, būtų galima išvalyti Antrosios vandenvietės teritoriją.

„Tada reikės apsispręsti, kokius sporto objektus norime matyti minėtame sklype. Šiandien atsakymo į šį klausimą dar neturime. Tada reikėtų parengti koncesijos programą ir užduotis. Po to būtų skelbiamas konkursas, kas tuos objektus suprojektuos, pastatys ir eksploatuos kažkiek metų“, – pasakojo vicemeras.

A.Šulcas pasakojo, kad pagal dabartinius planus miesto indėlis į sporto objektus būtų tik žemė. Klaipėdoje kol kas tokio koncesijos modelio praktikos nėra.

Paklaustas vicemeras, ar Klaipėdai reikia ledo arenos, atsakė: „Tą parodys koncesijos konkursas. Ledo ritulio bendruomenė sakė, kad reikia. Tvirtina, kad šis objektas egzistuotų savarankiškai be didelio finansavimo iš šalies. Ledo ritulys – populiari sporto šaka pasaulyje ir jo populiarumas auga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš už

Aš už portretas
Visko reik ir kuo daugiau. Ypač sporto saliu,baseinu,kortu,STADIONŲ mažiau pavydėkit pavydoliai,valdžia pinigų šudams daugiau išmėto,nei tie objektai kainuos....

...

... portretas
ar ne perdaug tu statybu iskarto? kas nori sportuoti visada suras kur.Juk neseniai pastatyta Arena, ruosiasi naujam tiltui,ivairiems griovimams ir pinigu svaistymams.Ar ne grazesne Klaipeda butu jei padarytu Taikos prospekto senu namu atnaujinima,nes tos "chrusciovkes" visa Klaipeda zemina.Tas pavieniu namu atnaujinimas dar baisesni vaizda daro.

Iš Tauralaukio

Iš Tauralaukio portretas
Liberalai, neneikinkite progimnazijos Tauralaukyje. Mūsu vaikai svarbesni už jūsu kvartalu vystymo interesus.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių