Klaipėdoje policininkai įkliuvo su kyšiu

Sekmadienį vakare policijos vidaus tyrimus atliekantis uostamiesčio pareigūnas nutvėrė du vietos patrulius paėmusius iš neblaivaus vairuotojo kyšį.

Situacija, į kurią pakliuvo vairuotojas, buvo tipiška. Kaltas, kad vairavo išgėręs vyras bandė derėtis su jį pagavusiais pareigūnais. Vyras neturėjo pasiėmęs pinigų, tačiau pažadėjo derėtis linkusiems pareigūnams atvežti 400 litų.

Policininkai leido pažeidėjui važiuoti ir laukė jo degalinėje netoli Mokyklos gatvės viaduko.

Vairuotojas apskundė pareigūnus ir sutiko bendradarbiauti su juos susekti pasiryžusiu Vidaus tyrimų grupės vadovu Gediminu Savicku.

Pažeidėjas susitiko su policininkais ir įteikė jiems 300 pažymėtų litų. Nors pinigų buvo mažiau, nei pradžioje tartasi, pareigūnai neprieštaravo.

Iškart po to, kai buvo paduotas kyšis, G.Savickas bendravo su pinigus policininkams atvežusiu ir pareigūnus apskundusiu žmogumi.

Po pusvalandžio G.Savickas iškvietė kyšį paėmusius patrulius į komisariatą. Vos išgirdęs, ko buvo iškviesti, abu patruliai prisipažino susigundę pinigais. Jie tikino, kad vairuotojas juos įkalbėjo paimti pinigus. Kyšį davęs žmogus tikino, kad pareigūnai jų reikalavo.

G.Savicko tvirtinimu, vairuotojas neatrodė neblaivus, nuo jo net nedvelkė alkoholio tvaikas. Pakartotinai vairuotojo girtumas netikrintas.

Atliekamas tarnybinis patikrinimas. Kol jis vyksta ilgiau nei 15 metų dirbantys pareigūnai nušalinti nuo tarnybos.

Ar jie liks darbe, spręs Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato vadovas.


Šiame straipsnyje: kyšis policininkams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių