Klaipėdoje pradėjo veikti fontanai

Klaipėdiečiai jau gali pasigrožėti miesto fontanais. Po žiemos jau įjungti keturi, penktas bus paleistas trečiadienį, vandentvarkos darbuotojų dienos išvakarėse.

Klaipėdos savivaldybė iš penkių mieste esančių fontanų prižiūri du – laivelį prie burlaivio „Meridianas“ ir Taravos Anikės, Teatro aikštėje.

Likusiais trimis, esančiais Danės skverelyje, Karlskronos aikštėje, „Žvejo“ priešais buvusią miesto rotušę, pagal susitarimą rūpinasi įmonės.

Iš miesto fontanų kol kas neįjungtas tik vienas, esantis Karlskronos aikštėje. Jis bus paleistas trečiadienį, vandentvarkos darbuotojų dienos išvakarėse.

Praėjusią savaitė buvo tikrinama, ar jis veikia po žiemos. Fontanas išbandytas ir paruoštas paleidimui.

„Didelių problemų dėl fontanų paruošimo nekilo. Jie buvo išvalyti, pažiūrėta, ar nereikia hermetizuoti siūlių“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Milda Enciutė.

Fontanai klaipėdiečius dažniausiai džiugina iki spalio mėnesio. Tai priklauso nuo oro sąlygų. Kol kas fontanų savivaldybė atnaujinti neketina.

Pernai savivaldybė už vandenį savo dviem prižiūrimiems fontanams sumokėjo 11 795 litus.


Šiame straipsnyje: fontanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
o neveikiancius ponas mere arba sutvarkykite,arba ismontuokite.

babrungas

babrungas portretas
o kaip fontanas netoli kavines Troba arba salia Medinavos ?

sss

sss  portretas
Prie Trobos ar Medinavos,tiksliau pri buvusio Vaiku pasaulio, fontanas jau senai palaidotas gyvas. O va prie Pempininku dar galetu sutvarkyt,jis ispudingas tikrai!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių