Klaipėdoje prasideda Judrioji savaitė

Uostamiesčio gyventojai visą šią savaitę bus skatinami judėti ir atsisakyti automobilių. Pirmadienį jau prasidėjo pirmieji Judriosios savaitės renginiai, antradienį klaipėdiečiai mokysis šiaurietiško ėjimo, o penktadienį stebės išskirtines žmogaus, dviračio, autobuso, automobilio ir elektromobilio lenktynes.

Uostamiesčio gyventojai visą šią savaitę bus skatinami judėti ir atsisakyti automobilių. Pirmadienį jau prasidėjo pirmieji Judriosios savaitės renginiai, antradienį klaipėdiečiai mokysis šiaurietiško ėjimo, o penktadienį stebės išskirtines žmogaus, dviračio, autobuso, automobilio ir elektromobilio lenktynes.

Dalijo atšvaitus

Pirmadienį Klaipėdoje prasidėjo Judrioji savaitė. Šiųmetė judrioji savaitė – jau antroji, anksčiau rugsėjo 22–ąją buvo minima kaip diena be automobilio.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro sveikatos specialistė Diana Butkienė patikino, jog dar pernai nuspręsta, jog gyventojus aktyviai judėti ir atsisakyti kelionių automobiliu verta visą savaitę.

Pirmadienį po darbų namo skubantiems gyventojams trijose judriausiose uostamiesčio vietose – šalia prekybos centro „Akropolis“, Atgimimo ir Lietuvininkų aikštėse buvo išdalinta apie 3 tūkst. atšvaitų.

Antradienį bursis vaikščiojimams

„Antradienis bus labiau judėjimo diena, ją skirsime vaikščiojimui“, – informavo D.Butkienė.

17 val. prie Vasaros estrados klaipėdiečiai kviečiami į šiaurietiško ėjimo pamokas. Nors Judriosios savaitės organizatoriai ragina norinčiuosius pasivaikščioti registruosis iš anksto, tačiau patikino, jog ir neužsiregistravusieji bus priimti į gausų šiaurietiško ėjimo mėgėjų būrį.

„Laukiame visų, turime ir lazdų. Tie, kurie ateis su savo lazdomis, galės gauti vertingų sveikatos specialistų patarimų“, – užtikrino pašnekovė.

Tą pačią dieną 18 val. prie Vasaros estrados bus organizuojamos ir senjorų vaikščiojimo grupės. Garbaus amžiaus klaipėdiečių vaikščiojimo užsiėmimai bus papildomi ir specialiomis mankštomis. Dar viena senjorų grupė bus renkama ir ketvirtadienį 17 val.

Prisijungs ir mokesčių sargai

Prie judrių klaipėdiečių antradienį per pietų pertrauką prisijungs ir Valstybinės mokesčių inspekcijos  (VMI) Klaipėdos skyriaus darbuotojai.

Mokesčių inspektoriai miestu šiaurietiškai žygiuos nuo Herkaus Manto gatvėje bei „Vėtrungės pasaže“ esančių VMI patalpų.

„Jiems parinkome skirtingas vietas, kad nenuskriaustume nei vienų, nei kitų. Gyventoja eis nuo Vasaros estrados“, – pasakojo D.Butkienė.

Išskirtinė estafetė

Pagrindiniu Judriosios savaitės akcentu taps penktadienį organizuojama išskirtinė estafetė, kurioje susirungs bėgikas, dviratis, autobusas, automobilis ir elektromobilis.
7.43 val. penktadienio rytą iš Smiltelės stotelės pajudės dviratininkas, 6E autobusas ir bėgikas, automobiliai važiuos iš netoliese esančių automobilių stovėjimo aikštelių. Pagal Kelių eismo taisykles estafetės dalyviai lenktyniaudami skubės iki Klaipėdos universiteto miestelio.

Automobiliai kelionę fiksuos filmavimo priemonėmis.

„Visi dalyviai gaus ir dovanų. „Klaipėdos keleivinis transportas“ dovanos marškinėlius ir elektroninius bilietus“, – atskleidė pašnekovė.

Praėjusiais metais rengtoje analogiškoje estafetėje pirmasis tikslą pasiekė autobusas, todėl gyventojams siekiama parodyti, jog pakankamai greitai mieste galima judėti ir be automobilio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių