Klaipėdoje – raginimai kovoti su smurtu

Trečią kartą uostamiestyje vyko solidarumo akcija, skatinanti padėti smurtą patiriančioms moterims. Kaip paaiškėjo, vis daugiau silpnosios lyties atstovių patiria ne tik fizinę, bet ir psichologinę bei seksualinę skriaudą.

Prieš kelias dienas pasaulyje buvo minima tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Šia proga šeštadienį Klaipėdos „Šeimos ir vaikos gerovės“ centro socialiniai darbuotojai surengė tradicinę akciją „Nelikite abejingi smurtui“.

Vidurdienį prekybos centre BIG kelias valandas buvo dalijamos Pagalbos moterims padalinio klienčių ir socialinių darbuotojų pasiūtos suvenyrinės suknelės. Pastarosios tapo šios akcijos simboliu.

Renginys sulaukė nemenko praeivių dėmesio, o juodais rūbus vilkinčios centro darbuotojos šiemet išdalijo 300 suknučių. Pasak padalinio vadovės Linos Krasauskienės, šiai akcijai ruoštasi visus metus.

„Pas mus gyvenančios nuo smurto nukentėjusios moterys kartu su socialinėmis darbuotojomis pasiuvo suvenyrines sukneles, kurių kasmet išdalijame apie 200–300. Skatiname žmones ne tik pasipuošti jomis namus, bet ir atkreipti dėmesį į šią opią visuomenei problemą. Tai yra pasidalyti informacija su tomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba“, – aiškino pašnekovė.

Kiekvienos suknelės kišenėlėje buvo galima rasti skrajutę apie pagrindines smurto rūšis ir pagalbos, patyrus smurtą, galimybes. Taip pat ir kontaktus, kuriais reikėtų kreiptis patyrus agresiją.

Pagalbos moterims padalinyje teikiama tęstinė psichologinė ir socialinė pagalba moterims ir moterims su vaikais, nukentėjusioms nuo smurto artimoje aplinkoje, prekybos žmonėmis, prostitucijos.

Šiuo metu iš šešiolikos centre esančių vietų – laisva tik viena. Anot L.Krasauskienės, smurtą artimoje aplinkoje patiriančios moterys dažnai bijo prakalbti apie šią problemą. Pašnekovės žodžiais, papasakoti kitiems apie skaudžius dalykus nėra lengva.

„Raginame netylėti. Moterys linkusios apsimesti, kad viskas yra gerai net ir tada, kai situacija išties kritinė. Centre vyksta nuolatinė moterų kaita. Kai kurios pagyvena čia kelis mėnesius, susiranda darbą ir išsinuomoja butą. Ateina kitos. Esame joms saugus laikinas prieglobstis. Kai kurios atvyksta tiesiog pasikonsultuoti su centre dirbančiu psichologu ar teisininku“, – sakė Klaipėdos „Šeimos ir vaikos gerovės“ centro Pagalbos moterims padalinio vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
O tai kuomet bus akcija palaikyti nuo moterų psichologinio smurto kenčiančius vyrus? Tokių tai nepalyginamai daugiau, nei moterų prieš kurias smurtaujama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių