Klaipėdoje rugsėjo 1-ąją duris atvers ne visos mokyklos

Nors iki mokslo metų pradžios liko savaitė, miesto valdžia tebesuka galvą, kur dėl užtrukusių remonto darbų laikinai perkelti Vytauto Didžiojo gimnazijoje besimokančius mokinius ir mokytojus.

Šiandien Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai šią problemą aptarė su centrinėje miesto dalyje įsikūrusių švietimo įstaigų vadovais.

„Tai vienas iš variantų. Prašėme centrinėje miesto dalyje įsikūrusių švietimo įstaigų vadovų paskaičiuoti, ar išeitų priimti Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinius. Priešingu atveju jiems gali tekti važiuoti ir į pietinę miesto dalį. Sprendimas paaiškės trečiadienį“, - tvirtino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot vadovės, darbai Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyksta pagal planą. Mokinius į kitą švietimo įstaigą reikėtų perkelti tik savaitei ar dviem. Per šį laiką turėtų būti užbaigti mokymosi procesui trukdantys darbai. Rūsio ir fasado remontas mokymuisi įtakos neturėtų.

Rugsėjo 1-ąją durų neatvers ir Vėtrungės gimnaziją. Susitarta, kad šios švietimo įstaigos mokiniams, kurių yra apie 800, pamokos po pietų bus organizuojamos H.Zudermano gimnazijoje ir Gedminų pagrindinėje mokykloje.

Anot L.Prižgintienės, nepatogumus Vėtrungės gimnazijos mokiniams gali tekti kęsti mėnesį ar net ilgiau.

„Tai laikini nepatogumai. Popietinė pamaina nėra gerai, bet didelių problemų kilti neturėtų“, - pabrėžė skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių