Klaipėdoje šešios daugiavaikės šeimos liks be butų

Savivaldybei priklausančiame pastate savavališkai apsigyvenusios daugiavaikės šeimos netrukus gali netekti stogo virš galvos.

Valdininkai įpareigoti iki kitos savaitės pabaigos iš Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos susigrąžinti jai panaudos sutartimi dar 2001 metais perduotą pastatą, esantį Rumpiškės gatvėje 14.

Jame šiuo metu gyvena šešios daugiavaikės šeimos.

Anot savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, pastatą iš organizacijos nuspręsta susigrąžinti, nes jis buvo naudojamas ne pagal paskirtį.

„Pastatas buvo atiduotas bendrijai, kad ji jame vykdytų savo veiklą. Tačiau šiame name savavališkai buvo apgyvendintos daugiavaikės šeimos, nors pastatas nebuvo skirtas gyvenamajai paskirčiai“, - aiškino G.Paulikienė.

Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos pirmininkė Virginija Jurgilevičienė tikino, jog savivaldybė tikrai žinojo, kad organizacijai atiduotame name įsikurs šeimos.

„Juk buvo tokia situacija, kad labai trūko socialinių būstų, o šis pastatas stovėjo nenaudojamas. Jis mums buvo atiduotas 20-čiai metų. Šeimos investavo pinigus, susiremontavo butus, o dabar kažkokia neaiški situacija, nes pastatą iš mūsų atima. Tačiau aš nieko prieš“, - dviprasmiškai kalbėjo V.Jurgilevičienė.

Ji teigė, jog šeimos iš savivaldybės sulaukė pažado, kad tikrai nebus iškraustytos į gatvę, o galės gyventi kaip iki šiol.

„Tačiau žinote, kaip su taip pažadais būna – pasako, o paskui pamiršta“, - valdžia nepasitikėjo Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos pirmininkė.


Šiame straipsnyje: daugiavaikės šeimos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių