Klaipėdoje šildymo sezono pradėti neskubės

Klaipėdiečiai neprisimena tokio rugsėjo, kad jam dar nepasibaigus taip atšaltų, jog galvoti apie šildymo sezono pradžią.

Klaipėdiečiai neprisimena tokio rugsėjo, kad jam dar nepasibaigus taip atšaltų, jog galvoti apie šildymo sezono pradžią. Uostamiesčio valdžios atstovai tikina, kad stengsis jį pradėti kuo vėliau.

Pastarosios paromis vidutinė oro temperatūra siekė 8 ir 10 laipsnių šilumos.

Pagal teisės aktus oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis pasakojo, kad apie šildymo sezono pradžią dar nėra kalbama, nors vyrauja pakankamai žema oro temperatūra.

„Jei dabar įjungtume šildymą, tai būtų labai anksti Klaipėdai. Paprastai tai daroma spalio viduryje ar pabaigoje. Tikimės, kad ir šiemet taip bus. Nebent staiga atšaltų. Neprisimenu tokio rugsėjo, kad jam nesibaigus reikėtų galvoti apie šildymo sezono pradžią“, – tvirtino vedėjas.

Pasak A.Gaižučio, oro temperatūra jau yra sekama. Kol kas didelių gąsdinimų nėra.

„Prognozuojama vadinamoji bobų vasara. Reikia tikėtis, kad ji prasidės. Gal tik dabar kelios dienos buvo šaltos, o vėliau atšils. Čia juk gamta. Ir vasarą gali iškristi sniegas ir atšalti “, – teigė vedėjas.

A.Gaižutis priminė, kad gyventojai gali patys pradėti šildymo sezono pradžią, tačiau jie to nenori.

„Vartotojai nori, kad šildymo sezonas prasidėtų kuo vėliau. Net tie, kurie šildosi patys malkomis, taupo. Stengsimės laviruoti ir tarp gyventojų prašymų, ir tarp teisės aktų – kuo vėliau pradėti šildymo sezoną“, – komentavo vedėjas.

A.Gaižučio teigimu, daugiabučiai namai šildymo sezonui yra beveik paruošti. Didelių problemų nėra nė su vienu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danguolei

Danguolei portretas
Pritariu 100%. Baikim tas kalbas. Per daug pinigu tur but turim?? Kam reikia , tas tegul sildosi peciukais.Tokios nezmoniskos kainos, o jie dar svaigsta. Skaitet kad nuo spalio 1d brangsta sildymas Kaune. Paskaitykit............Paskutines kelnes jau numove tie nepasotinami klanai!

Danguolė

Danguolė  portretas
Ir nereikia skubėti su šildymu. Ponams, kuriems šąla kojos ,siūlau nusipirkti kojines,nes vasara baigėsi, o kiti tegul šildosi elektriniais prietaisais, tada atšilus orams nebešauks ,kad šildymas išeina pro langus.

Jonas 5

Jonas 5 portretas
Ko greiciau to geriau labai salo kojos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių