Klaipėdoje skelbiama Alternatyvaus judėjimo savaitė

Rugsėjo 16-22 dienomis daugelyje Europos miestų vyks  Europos judrioji savaitė, kurios tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai bei tuo pačiu skatinti miesto gyventojus kuo mažiau naudotis automobiliais, daugiau vaikščioti pėsčiomis, pasirinkti viešąjį transportą ar dviračius.

Šiais metais Europos judriosios savaitės tema  – Alternatyvus judėjimas. Sutelkiant dėmesį į keliavimo be automobilio būdus, akcijos „Europos judrioji savaitė“ metu gyventojai raginami naudotis ekologiškesnėmis keliavimo priemonėmis – viešuoju transportu, dviračiais, riedučiais, pėsčiomis ir kt.

Pirmasis renginys Klaipėdoje numatomas jau šį šeštadienį. Jo metu bus organizuojamas dviračių žygis Smiltynėje vaizdingiausiu Lietuvoje maršrutu. Žygio dalyvių registracija vyks nuo 10 iki 12 val. Smiltynės Lankininkų bazėje (Smiltynės g. 13 a.).

12 val. bus skelbiamas startas ir žygeiviai, lydimi gido, pajudės Marių pakrante link Žvejo sodybos bei laivybos ekspozicijos. Prie Jūrų muziejaus trasa pasuks paplūdimio dviračių taku. Finišas bus skelbiamas starto vietoje – Senojoje perkėloje. Išradingiausieji ir įdomiausieji žygio dalyviai Lankininkų bazėje bus apdovanojami „Umarų“ parduotuvės įsteigtais prizais.

Bendrovė „Smiltynės perkėla“ šeštadienį dviratininkams dovanoja nemokamą 11 valandos reisą keltu iš Šiaurinio rago.

Sekmadienį bus organizuojamas 2-asis akcijos renginys – pėsčiųjų žygis po Klaipėdą kartu su istoriku Dainiumi Elertu. Visi, norintieji dalyvauti, kviečiami rinktis 12 val. prie „Neringos“ skulptūros, aikštėje kitapus Senojo turgaus. Žygio metu bus galimybė susipažinti su Klaipėdos vėjo malūnais ir dvarais, jų įspūdingomis legendomis ir istorijomis. Per žygį  aplankysime išskirtiniausius Klaipėdos kultūros paveldo objektus: Tilžės malūną, seniausią Apskrities ligoninę, buvusius malūnus Baltikalnėje ir Bangų g., Sendvarį bei Trinyčių parką, kuriame XVIII a. buvo įsikūrusios Joniškės (Janischken), Būtsargių (Budsargen) ir Justenhofo (Justenhof) dvarų sodybos.

Rugsėjo 22-oji,  kaip ir įprasta, bus skelbiama diena „Mieste be savo automobilio“. Šią dieną miestiečiai yra raginami į darbą, mokyklą ar universitetą vykti alternatyviais keliavimo būdais. Eidamas pėsčiomis, važiuodamas dviračiu, riedučiais ar vykdamas viešoju transportu kiekvienas gali prisidėti prie oro taršos mažinimo savo mieste.

Visi Europos judriosios savaitės renginiai yra nemokami. Išsamesnė informacija  pateikiama tinklapyje www.klaipeda.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
Esant skvaliniam vejui ir liutims jie rengia alternatyvaus judejimo savaite... Parodo Jusu protinius gebejimus.

Kritinė Masė Klaipėdoje

Kritinė Masė Klaipėdoje portretas
Rugsėjo 30d., penktadienį, 18:00 prie prekybos centro Big'as įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai. kmklaipeda.tinkle .lt

antram

antram portretas
O kazkas abejoja kad dviratininkai eismo dalyviai? Na nebent patys dviratininkai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių