Klaipėdoje skelbiama šildymo sezono pradžia

Klaipėdoje skelbiama šildymo sezono pradžia. Kaip ir planuota, radiatoriai klaipėdiečių butuose pradės šilti nuo antradienio.

Oficiali šildymo sezono pradžia pagal teisės aktus skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Pastarosiomis paromis ji buvo aukštesnė.

Anot Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos skyriaus vedėjo Algio Gaižučio, paskutinėmis paromis vidutinė oro temperatūra buvo 11-12 laipsnių šilumos.

Tačiau prognozuojama, kad artimiausiomis tebus 8-9 laipsnių šilumos.

„Numatoma net šlapdriba“, – tvirtino A.Gaižutis.

Šilumos ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai įjungti šildymą daugiabučiuose namuose privalo per tris dienas. Tačiau paprastai tai padaroma per vieną.

A.Gaižutis įspėjo, kad kai kuriuose butuose radiatoriai gali nešilti dėl nesureguliuotos šildymo sistemos, nenuorintų radiatorių.

Vedėjas pabrėžė, neįjungti šildymo daugiabučiame name, kai paskelbta oficiali jo pradžia, galima tik tada, jei su tuo sutinka visi būstų savininkai.

„Šiuo atveju daugumos (50 proc.+1) sprendimo neužtenka. Jei miesto valdžia skelbia šildymo sezono pradžią, konstatuojama, kad tiek oro, tiek patalpų oro temperatūra neatitinka normų.

Būtų neteisinga, kad dauguma nuspręstų nesišildyti, o mažuma šaltų“, – komentavo A.Gaižutis.

Pernai šildymo sezono pradžia uostamiestyje buvo paskelbta spalio 17 dieną.

Šildymo sezono pradžia skelbiama ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose. Vilniuje radiatoriai pradės šilti taip pat nuo antradienio, Kaune – ketvirtadienio.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.
2005 m. – spalio 18 d.
2006 m. – spalio 26 d.
2007 m. – spalio 15 d.
2008 m. – spalio 27 d.
2009 m. – spalio 13 d.
2010 m. – spalio 11 d.
2011 m. – spalio 19 d.
2012 m. – spalio 17 d.
2013 m. – spalio 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H.L.

H.L. portretas
Įstatymai klerkams ne motais, jie mat vadovaujasi prognozėmis - kas bus. Pinigėlių "į kišenę" pritrūko?

Siaubas

Siaubas portretas
Ora sildau,juk skuba ijungt siluma,juk reikia nulupti is musu pinigus!!!

turiu

turiu portretas
turiu inverterį dėjau ant c. šildymo, ir energijos sąnaudos palygint su centriniu šildymu juokingos, namie gali pasidaryti ir +10 ir +30, dėl manes gali nejungti kol paros temperatūra nesilaikys -1 (kol namo sienos nepradės šalt)
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių