Klaipėdoje skelbs vasaros pradžią

Klaipėdos paplūdimiuose vyksta paskutiniai pasiruošimo vasaros sezonui darbai. Oficiali pastarojo pradžia bus paskelbta birželio 1-ąją, šeštadienį. Pliažuose pradės budėti gelbėtojai.

Klaipėdos paplūdimiuose jau pastatytos persirengimo kabinos, suolai, šiukšliadėžės. Šiemet pastarosios yra naujos. Medines šiukšliadėžės pakeitė konteineriai, kurie įkasti į smėlį.

Manoma, kad jie kur patogesni ir tinkamesni paplūdimiams. Kadangi konteineriai su dangčiais, vėjas neišnešios šiukšlių.

Konteineriai savivaldybei nieko nekainavo. Juos skyrė atliekų vežėjai. Ar konteineriai liks pliažuose visą laiką, kol kas neaišku. Bus žiūrima, ar jų niekas nesuniokos.

Į konteinerius, kurie įkasti į smėlį, turi būti dedami maišai, kad juos būtų paprasčiau ištuštinti.

Senas medines šiukšliadėžes naujomis reikėjo pakeisti, nes šios buvo apgadintos.

Smiltynės paplūdimiuose jau atvežti ir pastatyti gelbėtojų postai. Į Melnragės ir Girulių pliažus juos ketinama atvežti šią savaitę.

„Smiltynėje mažiau žmonių, tad postus palikti nėra pavojinga. Į Melnragės ir Girulių paplūdimius postus atvešime paskutinę minutę, kad šie nebūtų suniokoti“, – tvirtino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Pasak jo, gelbėtojai jau pasiruošę vasaros sezonui – komanda, kuri užtikrins saugumą paplūdimiuose jau surinkta. Pirmadienį buvo organizuojami mokymai antrajai gelbėtojų grupei.

„Galime pradėti dirbti ir rytoj“, – pirmadienį tvirtino A.Siakki.

Iš viso uostamiesčio pliažuose dirbs 77 gelbėtojai. Toks pats jų skaičius buvo ir pernai. Gelbėtojai Klaipėdos paplūdimiuose budės nuo 9 iki 21 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių