Klaipėdoje startavo gelbėtojų paieška

Uostamiestyje paskelbta gelbėtojų ir slaugytojų, kurie vasaros sezonu dirbs paplūdimiuose, paieška. Užsiregistravo jau penki pretendentai.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, kasmet gelbėtojų ir slaugytojų pradedama ieškoti iš anksto.

"Kovo 1-ąją visada paskelbiame, kad reikės tokių darbuotojų. Norime, kad žmonės iš anksto žinotų apie galimybę dirbti vasaros sezonu paplūdimiuose, galėtų planuoti savo laiką ir, jei reikia, pasiruošti atrankoms", – sakė pavaduotojas.

Klaipėdos paplūdimiuose šiemet dirbs 77 gelbėtojai. Tiek pat jų reikėjo ir praėjusiais metais. Norinčiųjų dirbti šį darbą paprastai netrūksta. Tarp pretendentų būna ir senų vilkų, ir naujokų.

A.Siakki pabrėžė, kad gelbėtojais gali dirbti gerai plaukti mokantys, ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai stiprūs žmonės.

Pavaduotojas prisiminė, kad anksčiau kreipdavosi ir gerai plaukti nemokantieji, tačiau jiems nepavykdavo pereiti atrankos. Dabar tokių asmenų beveik nepasitaiko.

Tradiciškai "Gintaro" baseine bus organizuojamos dvi gelbėtojų atrankos. Pirmoji vyks balandį, antroji – gegužę. Per atrankas bus tikrinama, kaip pretendentai moka plaukti, ar toli nuneria. Bus ir skęstančiojo transportavimo rungtis. Atrenkami bus tik normatyvus įveikusieji.

Po atrankų organizuojami mokymai. Jie taip pat rengiami dviem grupėms. Kursus turi išklausyti ir naujokai, ir tie, kurie jau ne pirmus metus dirbs gelbėtojais.

Norinčiųjų dirbti gelbėtojų registracija dar nėra pradėta. Ji startuos balandį. Tačiau jau penki asmenys pranešė, kad nori dirbti šį atsakingą darbą.

"Anksčiausiai pradeda domėtis naujokai. Senbuviai kreipiasi balandį, prieš pat atranką", – pastebėjo pavaduotojas.

Biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" ieško ir 16 bendrosios praktikos slaugytojų. Šie specialistai privalo būti įgiję medicininį išsilavinimą. Daugumai slaugytojų budėjimas pliaže yra antrasis darbas.

Slaugytojos, kaip ir gelbėtojai, dirba pamainomis. Vienu metu Smiltynės ir Melnragės-Girulių paplūdimiuose budi po tris asmenis.

A.Siakki neslėpė, kad rasti slaugytojas yra sudėtingiau, tačiau pavyksta. Pavaduotojas pabrėžė, kad medicinos darbuotojos reikalingos pliaže vasarą.

Pramogautojai neretai susižeidžia, patiria įvairių traumų, kenčia dėl vabzdžių įgėlimų, tad jiems reikia suteikti profesionalią pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių