Klaipėdoje sulaikyti padegėjai ir nusikaltimo užsakovas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai nustatė (sulaikė) grupę asmenų, kurie įtariami pagal užsakymą sunaikinę didelės vertės svetimą turtą.

Be to, vienam iš sulaikytųjų įteikti įtarimai dėl kūno sužalojimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo.

Įtariama, kad 2010 m. rugpjūtį, anksti ryte, kaltininkai apipylė benzinu ir padegė vienos uostamiesčio bendrovės teritorijoje stovėjusius sunkvežimius-betono maišykles „Iveco“ ir „Mercedes Benz“.

Gaisro metu turtas sunaikintas nepataisomai, bendrovei padaryta apie 230 tūkst. litų turtinė žala.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti ne tik tiesioginiai nusikaltimo vykdytojai, bet ir galimas padegimo užsakovas. Įtariama, kad padegimą už piniginį atlygį užsakė 1978 metais gimęs klaipėdietis.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai sulaikė keturis, įtariama, tiesiogiai nusikaltimą įvykdžiusius asmenis. Visi jie anksčiau teisti, niekur nedirba.

Be to, vienam kaltininkui įteikti įtarimai dėl ginkluoto užpuolimo, kurio metu nukentėjusiajam buvo sužalota galva ir veidas, peršautos kojos. Kratos pas įtariamąjį metu policijos pareigūnai surado revolverį su 9 šoviniais.

Pareigūnai įtaria, kad šis susidorojimas susijęs su neteisėta narkotinių (psichotropinių) medžiagų apyvarta. Teisėsaugininkų duomenimis, įtariamasis Klaipėdos mieste taip pat platino narkotines (psichotropines) medžiagas.

Tiesiogiai bendrininkams vadovavęs įtariamasis, kiti kaltininkai, taip pat ir įtariamas padegimo užsakovas, buvo suimti, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.


Šiame straipsnyje: sulaikytas įtariamasis

NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
kodėl snukeliai slepiami, juk ne nepilnamečiai? Mano manymu, miestiečiai turėtų žinoti ko saugotis.

Janina

Janina portretas
Išties,kodėl slepiami veidai?

Žinovas

Žinovas portretas
Todėl, kad jų kaltė dar neįrodyta. Reikia teismo sprendimo. O jeigu paaiškės, kad jie nekalti. Kas tada?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių