Klaipėdoje suremontuos daugiau takų ir šaligatvių

Uostamiestyje vis didesnis dėmesys skiriamas šaligatviams, pėsčiųjų ir dviratininkų takams. Pastarųjų remontui šiemet, Darnaus judumo metais, atseikėta du kartus daugiau lėšų nei pernai.

Darbai dar nebaigti

Šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų remontui, naujoms dangoms kloti šiemet skirta 578,5 tūkst. eurų. Iš jų 120 tūkst. atseikėta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, o 458,50 tūkst. – iš miesto biudžeto ir rinkliavos už automobilių stovėjimą lėšų.

"Darnaus judumo priemonių plane buvo stengtasi skirti kuo daugiau dėmesio šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams, jų remontui, dangoms keisti, sujungti", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Kol kas įveikti ne visi suplanuoti darbai. Šaligatviai suremontuoti dalyje Liepų, Vytauto, Klevų, I.Simonaitytės gatvių. Čia pakeista danga.

Tvarkymo darbai dabar vyksta Ramiojoje, S.Nėries, Veterinarijos, S.Daukanto gatvėse.

Šiemet dar numatyta suremontuoti šaligatvius Sodų, Butkų Juzės, Gintaro gatvėse. Dėl pirmųjų dviejų jau pasirašytos sutartys su rangovais.

Baigia atnaujinti aikštes

Atlikti ir autobusų stotelių pritaikymo neįgaliesiems darbai. Įspėjamosios dangos įrengtos pastarosiose, esančiose Taikos prospekte, Manto, Kretingos, Liepų gatvėse. Šie darbai atsiėjo 3 tūkst. eurų. Jie dar nebaigti, tačiau šiemet jų bus atlikta už 5,1 tūkst. eurų.

Šaligatvių priežiūros darbai buvo atlikti Taikos prospekte, Manto, Laukininkų, Didžiojoje Vandens, Sukilėlių, Danės, Naujakiemio, Priešpilio, Aukštojoje, I.Simonaitytės, Birutės, Bangų, Nidos, Sulupės gatvėse, Smiltynėje.

Šiemet dėmesys toliau skiriamas viešosioms erdvėms. Jau baigiami Pempininkų ir dalies Debreceno aikščių atnaujinimo darbai. Pirmieji atsieis 195 tūkst., antrieji – 155 tūkst. eurų.

Parengtas Žardininkų gyvenamojo kvartalo aikštės paprastojo remonto aprašas. Paruošti dokumentą atsiėjo 2,4 tūkst. eurų.

Pastebi ir problemų

Buvo išlyginta ir Tiltų gatvėje esančio dviračių tako danga. Siūlės užpildytos specialia medžiaga, kad dviratininkams važiuoti taptų patogiau. Šie darbai atsiėjo 60 tūkst. eurų.

Dviračių takai remontuoti ir Smiltelės gatvėje, Statybininkų prospekte, Agluonos, Minijos gatvėse.  Dabar remontuojami ir Baltijos prospekte. Tam skirta 50 tūkst. eurų.

Atliekant šaligatvių ir viešųjų erdvių dangų remontą įrengiami bei atnaujinami dviračių takai Pempininkų aikštėje, S.Nėries gatvėje. Vyksta viešųjų pirkimų procedūros dviračių takui įrengti Liepojos gatvėje nuo Dragūnų kvartalo iki Savanorių gatvės.

Pasak L.Dūdos, žmonės ne tik pastebi, kas yra padaryta, bet ir mato, ką dar reikėtų tobulinti.

"Reaguojame į gyventojų pastabas, atkreipiame dėmesį į problemines vietas. Taip galime suplanuoti ateities remonto darbus opiausiose vietose. Per metus visko atnaujinti neįmanoma", – komentavo vadovas.

Prognozuojama, kad ne tik Darnaus judumo metais, bet ir ateityje pėstiesiems ir dviratininkams bus skiriamas didesnis dėmesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys

seklys portretas
saligatvis nuo saturno iki kuliu vartu neuzkliuna ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių