Klaipėdoje susitiks Lietuvos ir Rusijos transporto ministrai

Penktadienį rengiamas Lietuvos ir Rusijos transporto ministrų Eligijaus Masiulio ir Igorio Levitino susitikimas, kuriame ketinama aptarti krovinių vežimo geležinkeliais tarifus, bendradarbiavimą kelių transporto srityje, laivybos Kuršių mariose bei kitus susisiekimo plėtros  klausimus. 

Daugiausia dėmesio ministrai skirs bendradarbiavimui geležinkelių srityje, nes abi šalys suinteresuotos plėtoti ir gerinti krovinių gabenimo sąlygas Rytų-Vakarų kryptimi. Ypač svarbi Rusijai yra Kaliningrado sritis, nes daugiausia krovinių iš Rusijos keliauja į šią sritį  per Lietuvos teritoriją. 

Pernai „Lietuvos geležinkeliai“ pervežė krovinių į Kaliningrado sritį 16,5 mln. tonų, Tačiau rekordinis kiekis - 17,6 mln. tonų - buvo pasiektas 2007 metais. Pastaruoju metu prekių srautai į Kaliningradą pastebimai senka: 2009 m. sausio - kovo mėnesiais jų apimtys sumažėjo 48,7 proc. 

Ministrai taip pat  dalyvaus tarptautinėje konferencijoje „Tarptautinis Baltijos inovacijų forumas“, kurioje bus svarstomos Baltijos jūros šalių regioninės ir tarptautinės transporto sąsajos,  prekybos tendencijos bei iniciatyvos plėtoti Baltijos jūros regiono transporto jungtis.

 Eligijus Masiulis ir Igoris Levitinas susitiks pirmą kartą. Pernai Lietuvos ir Rusijos transporto ministrai susitiko tarptautinėje konferencijoje Leipcige gegužės mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių