Sunkioji JAV karių technika – jau Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrų uoste trečiadienį prisišvartavo laivas, atgabenęs Jungtinių Amerikos Valstijų karių sunkiąją karinę techniką, kuri bus naudojama bendroms pratybos su Lietuvos kariais.

Sausumos pajėgų štabo Nekinetinių operacijų sąveikumo karininkas kapitonas Darius Toleikis BNS sakė, kad visą techniką į Jonavos rajoną, kur įsikūręs Gaižiūnų poligonas, planuojama geležinkelio bėgiais išgabenti penktadienį.

„Spalio 3 dieną jie bus kraunami ant traukinio ešelonų, mano turimomis žiniomis, tai turėtų sudaryti apie 11 ešelonų. Spalio 3 dieną jie turėtų pajudėti iš tarptautinio jūrų uosto terminalo į Ruklą, Gaižiūnų miestelį, ten turi atvykti spalio 4 dienos ryte“, - teigė D.Toleikis.

Anot jo, atplukdyti aštuoni šarvuotieji transporteriai „Stryker“, keturi kariniai visureigiai „Humvee“ (HMMWV), aštuonios pėstininkų kovos mašinos „Bradley“, vienas vikšrinis sunkusis techninės pagalbos šarvuotis „M88“, taip pat lengvieji vidutiniai taktiniai sunkvežimiai ir kita karinė technika.

Planuojama, kad iš viso naujoje pamainoje bus apie 160 JAV Sausumos pajėgų 1-osios kavalerijos divizijos 1-osios brigados karių. Kaip ir ankstesnė JAV karių pamaina, naujai atvykę kariai įsikūrė Rukloje.

Rotuojami JAV karių kontingentai Lietuvoje, kitose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje dislokuoti nuo šių metų balandžio mėnesio, taip reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
NATO banditai lauk namo ir pasiimkite fašistinę bestiją,nes mums nereikia jūsų,nei jūsų karo

tam fašistinis NATO

tam fašistinis NATO portretas
o ruskiai fašistai jau seniai Ukrainoje ardo normalius gyvenimus. Visa laimė, kad ruskiams taikomos sankcijos, tai tie rusiški fašistai jau dabar dvesia, tikiuosi, ir išdvės. Gaila demokratinių rusijos jėgų, nes ir jos kenčia kartu su nusipelniusiais ruskių fašistais. Taigi, rusija, kaip buvo fašistinė chunta, taip tokia ir liko ir niekada nepasikeis, nebent patys rusai susitvarkys su savais fašistais. linkėjimai didiesiems fašistams, t.y. putino ir žirinovskio chuntai.

OOO Kaunietis

OOO Kaunietis portretas
AČIŪ NATO AMERIKIEČIAMS kad jie rūpinasi Baltijos šalių saugumu. Reikia kad ir Lietuva pati stiprintų savo karines pajėgas. Nes iš tokio kaimyno parazito okupanto visko galima tikėtis ir reikia būti viskam pasirengus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių