Klaipėdoje šyla dar ne visi radiatoriai

Nors šildymo sezonas startavo prieš tris dienas, kai kurie klaipėdiečiai skundžiasi, kad namuose nešyla radiatoriai. Specialistai dirbs ir savaitgalį, kad išspręstų problemas.

Paspausti mygtuko neužtenka

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, iš klaipėdiečių sulaukta keleto skundų. Jie gauti užvakar.

"Priežasčių gali būti įvairių. Gal prižiūrėtojai nespėjo išleisti oro iš sistemų. Žmonės nesupranta, kad šildymui mieste įjungti neužtenka paspausti vieno mygtuko. Vien sklendėms atsukti visuose pastatuose reikia daug laiko. Neturime informacijos, kad kokiame name nebūtų pradėtas šildymas", – aiškino vedėjas.

Jei pirmadienį toliau nešils radiatoriai, A.Gaižutis gyventojams patarė kreiptis į namo šildymo sistemų prižiūrėtoją ar administratorių.
Vedėjo teigimu, keista tai, kad dėl nešylančių radiatorių kreipėsi ir vienos komercinės įstaigos darbuotojai. Vedėjas pabrėžė, kad jos pačios apsisprendžia, kada pradėti šildymo sezoną.

"Darbuotojams pasiūlėme pasikalbėti su vadovais", – tvirtino poskyrio vadovas.

Dirbs ir savaitgalį

Įmonės "Sobo sistemos", kuri prižiūri nemažos dalies pastatų šildymo ir karšto vandens sistemas, direktorius Zigmas Šlepetis pasakojo, kad šildymas visiems aptarnaujamiems namams buvo įjungtas pirmąją dieną. Tačiau juose dar reikia iš sistemų išleisti orą.

"Šį sezoną daugelyje namų išplovėme sistemas. Šiuos darbus būtina atlikti kartą per ketverius metus. Taip pat daug balansavome sistemas. Tikrai nemažoje dalyje pastatų teko iš sistemų išleisti vandenį. Dėl to atsiranda šiokių tokių problemėlių – nešyla vienas kitas stovas. Reikia pašalinti orą iš sistemų. Bet dirbame kantriai. Reaguojame į pranešimus ir artimiausiu metu viskas bus išspręsta", – tvirtino direktorius.

Pasak Z.Šlepečio, siekiant kuo greičiau gyventojams užtikrinti kokybišką šildymą, tarnyba dirbs ir savaitgalį.
"Tikimės, kad per tas dienas viską pavyks sutvarkyti. Mums būtų geriausia, jei šildymo sezonas prasidėtų pirmadieniais", – komentavo vadovas.

Ieškos butų šeimininkų

Pasak Z.Šlepečio, sudėtinga pasakyti, kiek užtruks, kol iš sistemų bus pašalintas oras. Viskas priklauso nuo to, kada namuose pavyks rasti viršutinių aukštų butų savininkus.

Vadovas tvirtino, kad jau dabar aišku, jog kai kuriuose butuose kils rūpesčių juos surandant. Kai kurių namų gyventojai jau pranešė, kad nežino, kur gyvena būstų savininkai.

"Bandysime ieškoti per namų valdas. Jei neatsiras, tada – per spaudą, radiją. Žinome, kad kai kurie žmonės guli ligoninėje. Ieškosime ir jų", – komentavo direktorius.

Z.Šlepečio teigimu, jei name nebūtų daromi jokie remonto, priežiūros darbai, tada iš sistemų nereikėtų išleisti oro. Tačiau vadovas atkreipė dėmesį, kad atnaujinti būtina bendrą namo sistemą, radiatorius keičia ir patys gyventojai.

"Su laiku viskas susitvarkys ir visi butai šils kokybiškai", – tvirtino direktorius.

Vadovas pasakojo, kad dar yra 3–4 namai, kuriuose šildymas nepradėtas, nes ten vyksta šilumos mazgo keitimas. Šildymas jiems bus įjungtas po poros savaičių.

Taip pat, anot Z.Šlepečio, yra namų, kuriuose aptikta nutekėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių