Klaipėdoje – uragano Sintija likučiai

Europą savaitgalį nusiaubęs uraganas Sintija („Xynthia“) pirmadienio vakarą pasiekė ir Klaipėdą. Tačiau ciklonas buvo gerokai išsikvėpęs, todėl didesnės žalos nepadarė.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovo Liongino Pakščio, Sintija iš Lietuvos, o sykiu - ir Klaipėdos, dar nėra pasitraukusi.

„Baltijos šalis dabar veikia pietinė šio ciklono dalis, be to, jis atslinko jau gerokai išsikvėpęs, todėl visų jo galių ir nepajutome“, - aiškino L.Pakštys.

Naktį iš pirmadienio į antradienį vėjo greitis gūsiuose siekė iki 20 metrų per sekundę. Antradienio dieną jis gerokai nurimo - gūsiuose siekia tik iki 15 metrų per sekundę. Tačiau L.Pakštys prognozavo, kad naktį iš antradienio į trečiadienį vėjas vėl sustiprės iki 20 metrų per sekundę.

Per Lietuvą slenkantis ciklonas atnešė ir kritulių, dėl jo nukrito oro temperatūra, kuri artimiausiomis dienomis bus apie nulį, o naktimis - ir iki 6 laipsnių šalčio.

Ciklonas, kurio pasekmė buvo uraganas Sintija, susiformavo virš Atlanto vandenyno į vakarus nuo Ispanijos.

Audra nusiaubė Ispaniją, Portugaliją, Prancūziją, Nyderlandus, Vokietiją. Uraganas buvo labai galingas - gūsiuose vėjo greitis siekė iki 40 metrų per sekundę. Audra vartė medžius, sukėlė potvynį. Gamtos negandos pareikalavo daugiau nei 50 žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: uraganasSintijaVėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių