Klaipėdoje užsibuvusiems Rusijos jūreiviams - baudos

Buvę jūreiviai iš Rusijos tapo nelegalais, kai užsibuvo Klaipėdos uoste ir laiku neišvyko iš Lietuvos.

Ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) pareigūnams Klaipėdos uoste stovinčiame laive įkliuvo trys Rusijos piliečiai. Visi užsieniečiai, kaip paaiškėjo tikrinimo metu, Lietuvoje buvo nelegaliai.

Uosto užkardos pasieniečiai, reguliariai kontroliuodami Klaipėdoje prisišvartavusius ir čia remontuojamus laivus, ketvirtadienį patikrino sausiems kroviniams skirtą gabenti laivą su Rusijos vėliava.

VSAT pareigūnai nustatė, kad trys Rusijos piliečiai - 25, 27 ir 45 metų vyrai - Lietuvoje yra nelegaliai. Užsieniečiai, turėdami trumpalaikes Šengeno vizas, balandžio 4 d. per Kenos geležinkelio punktą atvyko į Lietuvą ir prisistatė minėto remontuojamo laivo kapitonui.

Tačiau netrukus sausakrūvio savininkai nusprendė sumažinti įgulos narių skaičių ir visi trys rusai, pasak kapitono, nuolat elgęsi nedrausmingai, buvo atleisti iš darbo bei neteko jūreivio statuso. Darbo sutarčių netekę užsieniečiai privalėjo išvykti iš Lietuvos, tačiau to nepadarė.

Dėl neteisėto buvimo šalyje PAR Uosto užkardos pasieniečiai pradėjo administracines teisenas ir rusams paskyrė baudas po 250 litų.

Buvę jūreiviai įpareigoti išvykti iš Lietuvos per tris dienas.


Šiame straipsnyje: pasieniečiainelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių