Klaipėdoje užsiliko istorinė valstybės vėliava

Nuo Jūros šventės iškilmių, kai uostamiestį savo apsilankymu pagerbė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogo jau 10 dienų tebeplevėsuoja Lietuvos valstybės istorinė vėliava. Ji paprastai iškeliama tik ten, kur tuo metu reziduoja šalies vadovas.

Nuo Jūros šventės iškilmių, kai uostamiestį savo apsilankymu pagerbė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogo jau 10 dienų tebeplevėsuoja Lietuvos valstybės istorinė vėliava. Ji paprastai iškeliama tik ten, kur tuo metu reziduoja šalies vadovas.

Iškėlė istorinę vėliavą

Ant vieno aukščiausių uostamiesčio pastatų – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogo trispalvė buvo iškelta Atgimimo laikotarpiu ir ten kabėjo daugiau nei 25 metus.
Belaukiant Prezidentės D.Grybauskaitės apsilankymo Jūros šventėje, nuspręsta Muzikinio teatro pastatą papuošti Lietuvos valstybės istorine vėliava, kuri turėjo liudyti, kad mieste vieši šalies vadovė.

"Tą rytą, kai prasidėjo Jūros šventė ir į miestą turėjo atvykti Prezidentė, pakėliau akis į viršų ir pamačiau aptriušusią trispalvę. O dieną jau pastebėjau, kad vėliava pakeista. Klauskite Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus atstovų. Mes tos vėliavos nešefuojame, tik reikalui esant sudarome galimybę užlipti ant pastato stogo", – teigė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktorius Ramūnas Kaubrys.

Situacija – komiška

Pasak R.Kaubrio, kažkas paprašė, kad įleistų į pastatą, žmonės užlipo ir pakeitė tą vėliavą. Tačiau šventė baigėsi, Prezidentė išvažiavo, o istorinė vėliava liko.

"Situacija komiška, savivaldybė nebuvo vėliavos pakeitimo iniciatorė. Man keista, kad Muzikinio teatro vadovas nežino, kas iškėlė vėliavą. Paprašiau, kad ji būtų pakeista į trispalvę, nes yra aiškiai reglamentuota, kur istorinę valstybės vėliavą galima iškelti. Nors, žinoma, čia nieko blogo nėra, ne svastika gi plevėsuoja", – sakė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

"Gal einame į autonomiją?" – paklaustas apie mieste plevėsuojančią valstybės istorinę vėliavą pajuokavo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Kabo ne visur

Pagal įstatymą Lietuvos valstybės istorinė vėliava nuolat iškeliama prie Lietuvos valdovų rūmų Vilniuje, Trakų pilyje, Karo muziejaus skverelyje Kaune ir ten, kur reziduoja prezidentas.

Taip pat vėliava, kurios raudoname lauke vaizduojamas sidabrinis šarvuotas raitelis ant balto žirgo, vasario 16 d. iškeliama prie Signatarų namų pastato Vilniuje, kovo 11 d. – prie Seimo rūmų, gegužės 15-ąją – Steigiamojo Seimo susirinkimo dieną – prie Seimo rūmų, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – prie Respublikos Prezidento rezidencijos, Žalgirio mūšio dieną – prie Krašto apsaugos ministerijos bei Konstitucijos dieną – prie Seimo rūmų, Respublikos prezidento rezidencijos, Vyriausybės ir  Konstitucinio Teismo pastatų.

Kai Prezidentė lankėsi šalies Karinių jūrų pajėgų flotilėje, jai užlipus ant laivo denio, tame laive taip pat buvo iškelta vėliava su Vyčiu. Prezidentei išvykus iš laivo, vėliava buvo nuleista.

Analogiška situacija turėjo būti ir su simboliu, plevėsuojančiu ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro stogo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Galetu veliava su Vyciu buti valstybine veliava. Trispalve su Afrikos valstybiu veliavu spalvomis yra naujadaras , kuris nesutinkamas senojoje Lietuvos istorijoje. Visi zymus Lietuvos musiai buvo laimeti plevesuojant veliavai su Vyciu.

Abu tapatūs

Abu tapatūs portretas
Tvarka valstybėje galėtų būti. Kuo blogesnis "Rytų Lietuvos buvęs valdžiažmogis", nuo "Klaipėdos valdžiažmogio", abu nepaiso įstatymų ir tiek.

;kjbkj

;kjbkj portretas
Kuo daugiau lietuvybes simboliu bus gatvese, ant namu, vitrinose, tuo geriau. Tai per daug galvos nelauzykite. Blogiau butu, jei tos veliavos nebutu iskeltos, kaip ant nekuriu Rytu Lietuvos buvusiu valdziazmogiu namu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių