Klaipėdoje vieši Karlskronos miesto merė

Klaipėdoje pirmą kartą viešėjo miesto partnerio – Karlskronos merė Camilla Brunsberg. Ją klaipėdiečiai užvertė kvietimais šiemet čia sugrįžti dar ne kartą.

Į Klaipėdą atvyko Karlskronos atvyko ne tik C.Brunsberg, bet ir administracijos direktorė Ingrid Augustinsson Swennergren, Strategijos skyriaus vedėjas Tore Almlof.

Trečiadienį jų vizitas prasidėjo susitikimu rotušėje su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku ir savivaldybės atstovais.

Susitikimo metu pristatyti miestai, pasikeista planais apie objektus, kuriuos numatoma statyti. Ypač sudomino Karlskronos planai statyti povandeninių laivų muziejų. Toks muziejus būtų antrasis pasaulyje.

C.Brunsberg pabrėžė, kad Karlskronai numatomos didelės investicijos. Ketinama tiesti ir naują geležinkelio liniją  į uostą.

Anot C.Brunsberg, jog Klaipėdoje ji vieši pirmą kartą. Merė pabrėžė, kad Klaipėda Karlskronai ir jos žmonėms turi didelę reikšmę.

„Tikiuosi, kad ir ateityje bendradarbiausime įvairiose srityse – tiek kultūros, tiek švietimo, tiek pramonės. Turime ieškoti galimybių padėti vieni kitiems“, – tvirtino merė.

Klaipėdos valdžios atstovai C.Brunsberg ir kartu su ja buvusius I.A.Swennergren, T.Almlof kvietė dar šiemet sugrįžti į Klaipėdą. Delegacijos nariai buvo kviečiami atvykti į pagrindinį Klaipėdos 760-ųjų metų jubiliejaus renginį, kuris sutaps su Jūros švente, rugpjūčio 1-ąją.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Viktoras Krolis kvietė atvykti į gegužės 31-ąją vyksiančią verslo pasiekimų parodą.

Generalinis direktorius pabrėžė, kad parodos metu vyks daug kitų renginių: golfo turnyras, Klaipėdos pilies ir džiazo festivalis.

Kvietimus atvykti į parodą V.Krolis merės prašė perduoti Karlskronos verslininkams.

C.Brunsberg dėkojo už kvietimus, bet pripažino, kas sudalyvauti visuose renginiuose pati negalės.

Merė vyko apžiūrėti, kur bus statomas Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas. Dalyvavo ir jo projekto pristatyme. C.Brunsberg apžiūrėjo ir Danės krantines bei kruizinių laivų terminalą.


Šiame straipsnyje: Vytautas GrubliauskasKarlskrona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių