Klaipėdoje vieši kinų delegacija

Vizito į Klaipėdą atvykę Kinijos miesto Čing Dao vadovai pasiryžę sustiprinti draugystę ir aktyviau bendradarbiauti ekonomikos bei kultūros srityse.

Susitikę su miesto meru Rimantu Taraškevičiumi svečiai prisipažino vakar spėję paragauti visame pasaulyje kokybe garsėjančio lietuviško alaus, stebėjosi mieste aktyviai vykstančiomis statybomis.

Prieš penkerius metus su Čing Dao pasirašyta partnerystės sutartis. Bendradarbiavimo sutartį yra sudarę ir abiejų miestų uostai.

„Keista, o kartu ir didelė garbė būti mažu didelio miesto partneriu“, - sakė R.Taraškevičius.

2005 ir 2007 metais Kinijos uostamiestyje lankęsis meras tikino iki šiol nepamiršęs ten patirtų įspūdžių.

Kone daugiau kaip 7 mln. gyventojų turinčio miesto uostas per metus perkrauna 163 mln. tonų krovinių. Klaipėdos uosto krovinių apyvarta - 30 mln. tonų.

Po susitikimo Savivaldybėje kinų delegacija, vadovaujama Čing Dao miesto vicemero Wang Xiulin, išvyko laivu apžiūrėti uosto akvatoriją. Vėliau svečiai lankysis Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje. Jų laukia ir kultūrinė programa. Kinai stebės sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pasirodymą, lankysis Palangos gintaro muziejuje, Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės bibliotekoje, Klaipėdos koncertų salėje klausysis choro „Aukuras“ koncerto, viešės Kultūrų komunikacijų centre bei Etnokultūros centre.

Svečiai iš Kinijos paragino pasikeisti delegacijomis ir kitąkart atvykus išsamiau aptarti bendradarbiavimo galimybes, į susitikimus pakvietus turizmo kompanijas. Naują operos teatrą baigiančio statyti miesto vadovai žadėjo čia pakviesti koncertuoti ir Klaipėdos meno kolektyvus.

Čing Dao 1992 metais įkurta laisvoji ekonominė zona. Tai vienas iš 14 Kinijos atvirų pasauliui miestų ir vienas iš aštuonių, kuriuose leidžiama rengti tarptautines konferencijas.

Čing Dao yra ir vienas svarbiausių užsienio prekybos uostų bei jūrinių mokslinių tyrimų centrų Kinijoje.

Šis miestas turi 21 miestą partnerį, yra pasirašęs draugystės sutartis dar su 31 pasaulio miestu.

Klaipėda turi 20 miestų partnerių, su kuriais yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis.


Šiame straipsnyje: svečių delegacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių