Klaipėdoje vyksta 9-asis Baltijos jūros mokslo kongresas

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 26-30 dienomis Klaipėdoje vyksta 9-tasis Baltijos jūros mokslo kongresas (BSSC) “Naujieji Baltijos jūros mokslo horizontai”. Kongreso tikslas yra suburti Europos jūrų tyrėjų, ekspertų ir mokslininkų bendruomenę pristatyti naujausius tyrimo rezultatus jūros moksluose. Kongrese okeanografijos, geologijos, biologijos, ekologijos ir aplinkotyros mokslų naujausius tyrimų rezultatus pristatys daugiau nei 300 mokslininkų iš visų Baltijos ir daugelio Europos jūrinių šalių, praneša Klaipėdos universitetas.

Kviestiniai pasaulinio lygio mokslininkai, Europos komisijos atstovai plenarinėse paskaitose pristatys inovatyvius tyrimų rezultatus ir gaires naujuose jūros mokslo horizontuose.

Kongrese kviestinius pranešimus skaitys Estijos mokslų akademijos narys profesorius T.Soomere, Virdžinijos Sandraugos universiteto JAV profesorius P.Bukaveckas, Templė universiteto JAV docentas I.V.Buynevich, Švedijos Lundo universiteto profesorius D. Conley, Vokietijos MaxPlanko Instituto ir Bremeno universiteto profesorius F.O.Glöckner, taip pat Europos komisijos atstovė J. Gawrylczyk-Malesa.

Konferencijoje taip pat dalyvaus Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos be Lietuvos mokslų akademijos atstovai, Klaipėdos miesto savivaldybės nariai, dalyvius sveikins kongreso organizatoriai ir šeimininkai – Klaipėdos universiteto rektorius ir kongreso mokslinio komiteto vadovai.

Kongresui skirti renginiai jau prasidėjo: kongrese dalyvausiantys geologai išvyko į dviejų dienų ekspediciją, kurios metu ekspedicijos organizatoriai susipažins dalyvius su Baltijos jūros pakrantės tarp Kolkos iškyšulio Latvijoje ir Klaipėdos Lietuvoje geologine sandara ir procesais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių