Klaipėdoje žlunga baudų surinkimo planas

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius per devynis šių metų mėnesius surinko 460 tūkst. litų baudų. Tad jau beveik neabejojama, kad iki metų pabaigos planuotų 1,5 mln. litų surinkti nepavyks.

Žmonės, pričiupti nesusimokėję už automobilių statymą mokamose vietose, naudojasi alternatyva – jie moka ne baudas, o mieliau renkasi vadinamąją užmaršumo rinkliavą. Kitaip tariant, jie susimoka ne baudą, o rinkliavą už visos dienos automobilio stovėjimą.

Viešosios tvarkos skyriaus duomenimis, 70 proc. visų pažeidėjų susimoka už visos dienos stovėjimą, jei juos nutveria pažeidus rinkliavos mokėjimo tvarką, ir taip išvengia administracinės atsakomybės.

Per devynis šių metų mėnesius Klaipėdoje jau yra užfiksuota beveik 19 tūkst. pažeidimų, susijusių su automobilių statymo rinkliavos mokėjimo tvarka. Pernai šie skaičiai buvo šiek tiek mažesni.

Nors pažeidėjų daugėja, surinktų baudų mažėja, nes vairuotojai susimoka vadinamąją užmaršumo rinkliavą. Tokiu būdu į miesto biudžetą pinigų iš rinkliavos už automobilių stovėjimą surenkama daugiau nei planuota.

"Yra naudinga būti nebaustam. Užmaršumo rinkliava yra gerokai mažesnė nei gresiančios baudos", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pernai Klaipėdoje baudų iš vairuotojų, nesusimokėjusių už automobilių stovėjimą, buvo surinkta 900 tūkst. litų. Šiais metais prognozuojama, jog ši suma sieks apie 600 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Senai suprantama, jog tos rinkliavos uz parkavima,tai tik pinigu plovimas.

klaipedietis

klaipedietis portretas
Dasigyvenom.Klaipedieciai-priesai ir juos reikia baudomis,kaip muses treksti.

Padidint baudas!

Padidint baudas! portretas
,,Dajoš" kas antram klaipėdiečiui po baudą!:DDDDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių