Klaipėdos aikštės netaps nerūkymo zonomis

Klaipėdos politikai nepritaria draudimui rūkyti miesto aikštėse. Tokią poziciją trečiadienį išsakė ir Miesto ūkio komiteto nariai.

Siūlymą uždrausti rūkyti pagrindinėse miesto aikštėse – Teatro, Lietuvininkų, Atgimimo – ir Kruizinių laivų terminale buvo suformulavusi Narkotikų kontrolės komisija.

Jos nariai tokį savo siūlymą argumentavo tuo, jog vyti rūkalius iš šių vietų reikia, nes cigarečių dūmai kenkia žalingo įpročio neturintiems žmonėms, vaikams.

Narkotikų kontrolės komisijos nariai siekė, jog pagrindinėse miesto aikštėse ir Kruizinių laivų terminale rūkyti būtų draudžiama per masinius renginius. Tačiau teisės aktai savivaldybių taryboms leidžia nustatyti tik vietas, kur draudžiama rūkyti.

Todėl savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus specialistai ir parengė Sanitarijos ir higienos taisyklių pataisas, kuriose įrašė, kad rūkyti draudžiama Teatro, Lietuvininkų, Atgimimo aikštėse ir kruizinių laivų terminale.

„Esame laisvas miestas, laisvi žmonės, reikia gerbti ir rūkančiųjų teises“, - tokį draudimą rūkyti aikštėse iškart sukritikavo Miesto ūkio komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Jam antrino ir kai kurie kiti politikai, kurie teigė neįsivaizduojantys, kaip iš kruizinių laivų išlipusiems turistams reikės paaiškinti, kad jie negali prisidegti cigaretės.

„Draudimas rūkyti aikštėse pakenks ir verslui. Kur reikės dėtis žmonėms, kurie lankysis Teatro aikštėse esančiose kavinėse ir norės parūkyti? Juk tai galima daryti tik lauke, o dabar siūloma ir tai uždrausti“, - kolegas balsuoti prieš draudimą ragino A.Vaišvila.

Miesto ūkio komiteto nariai įvertino, jog visose aikštėse yra kavinių, vasaromis staliukai pastatomi ir lauke, todėl dėl rūkymo tikrai iškils problemų.

Vienintelis, kuris palaikė draudimą rūkyti aikštėse, buvo Miesto ūkio komiteto narys Vytautas Lupeika. Jis įsitikinęs, jog žmones nuo šio žalingo įpročio reikia bandyti atpratinti visais įmanomais būdais.

„Be to, man keista, kodėl nėra siūloma uždrausti rūkyti atgimstančiame poilsio parke?“ – stebėjosi V.Lupeika.

Galutinį sprendimą dėl draudimo rūkyti miesto aikštėse dar šį mėnesį priims miesto taryba. Tačiau keli komitetai jam jau nepritarė.

Šiuo metu Klaipėdoje draudžiama rūkyti Skulptūrų parke, Smiltynės miške ir jūros link vedančiuose takuose, paplūdimiuose, autobusų stotelėse.


Šiame straipsnyje: rūkymasdraudimas rūkyti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaunuolis

Jaunuolis portretas
Pritariu Narkotikų kontrolės komisijai ir visų kultūringų žmonių nuomonei,kad rūkyti žmonių susiburimo vietose negalima.Taip yra visose šalyse,Tuo labiau negalima teršti aplinką dūmais centrinėse miesto aikštėse.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių