Klaipėdos „Akropolis“ nori plėstis

Didžiausias Klaipėdoje prekybos centras „Akropolis“ dar plėsis - greta jo gali atsirasti degalinė ir administracinis pastatas.

Uostamiesčio politikai šiandien leido bendrovei pradėti rengti detalųjį planą, kuriuo būtų suplanuota teritorijos plėtra. Už tokį leidimą miesto taryba pareikalavo įgyvendinti tam tikras sąlygas.

Preliminariuose pasiūlymuose numatyta, kad prie Kauno gatvės, netoli garažų bendrijų, turėtų iškilti iki 30 metrų aukščio administracinis pastatas.

Kauno gatvėje arčiau Taikos prospekto numatoma pastatyti automatinę degalinę, kurios operatorius dar nežinomas. Tačiau tai, ar degalinę bus galima statyti, paaiškės tik pradėjus rengti detalųjį planą, nes kyla klausimų dėl sanitarinių zonų, nes netoliese yra gyvenamųjų namų, vaikų darželių.

Pastačius administracinį pastatą ir degalinę, 142 sumažėtų automobilių stovėjimo vietų. Tačiau esą tai nėra problema, nes šiuo metu yra 292 vietomis per daug. Be to, „Akropolio“ valdytojai esą įsipareigojo pastatyti dviaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.

Politikai pritarė visiems užmojams, tačiau iškėlė vieną sąlygą. Investuotojai turės įrengti šviesoforais valdomą Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžą.


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių