Klaipėdos „Akropolyje“ šiąnakt vyko priešgaisrinės pratybos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ lapkričio 27 d. naktį vyko mokymo taktinės pratybos, kuriose dalyvavo priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai, policininkai ir medikai, taip pat „Akropolio“, „Forum Cinemas“, „Apollo“ boulingo klubo ir prekybos bei pramogų centro apsaugos darbuotojai.

Pratybų metu buvo imituotas gaisro židinys vienoje iš Klaipėdos „Akropolyje“ esančio kino centro „Forum Cinemas“ salių. Pagal mokymų scenarijų, dūmai iš gaisro židinio taip pat buvo pasiekę boulingo klubą, todėl žmones „Akropolio“ darbuotojams ir pareigūnams reikėjo evakuoti ir iš ten.

Tokie ir panašūs visuose prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ periodiškai vykstantys mokymai yra skirti realiomis sąlygomis įvertinti prekybos ir pramogų centro darbuotojų ir ugniagesių gelbėtojų pasirengimą ekstremalioms situacijomis.

„Mokymams pasirenkamos evakuacijos požiūriu sudėtingiausios vietos – ir kino centras, ir boulingo klubas yra įsikūrę antrajame „Akropolio“ aukšte, tad laiku ir saugiai iš čia išvesti žmones reikia daugiau žinių ir įgūdžių, nei atlikti evakuaciją iš parduotuvių ar alėjų. Tokios reguliarios pratybos, kuriose dalyvauja ir gelbėtojai bei kitos atsakingos institucijos, yra labai reikalingos. Džiaugiuosi, kad specialistai gerai įvertino mūsų darbuotojų pasirengimą ir priešgaisrines priemones įdiegtas „Akropolyje “, - sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių