Klaipėdos apygardos prokuratūra lieka be vadovo

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius palieka prokuratūros sistemą.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius palieka prokuratūros sistemą. Prokuratūros vadovas kabineto duris visam laikui užvers kitą antradienį.

„Niekas manęs iš prokuratūros nevaro. Šis sprendimas užaugo palaipsniui“, – kalbėjo 37-erių G.Danėlius.

Gyvenimo pokyčiams prokurorą pastūmėjo tiek profesinės, tiek asmeninės priežastys.

„Aš nesu tikras klaipėdietis ir galvoju apie sugrįžimą į sostinę“, – sakė G.Danėlius.

Klaipėdos apygardos prokuratūrai G.Danėlius vadovavo 4 metus, prieš tai metus dirbo Klaipėdos apylinkės prokuratūroje.

„Man šie metai buvo svarbūs. Jaučiuosi užaugęs, įgijęs naujų žinių ir kompetencijos, todėl norisi tai investuoti, sukuriant didesnę teisinę, ekspertinę vertę“, – prisipažino G.Danėlius.

Ar apygardos vyriausiojo prokuroro kėdę žada iškeisti į advokato mantiją, G.Danėlius tiesiai neatsakė.

„Aš pirmiausiai noriu uždaryti vienas duris, tada atverti kitas. Kalbama, kad kils atlyginimai prokuratūroje, tačiau aš tai sieju mano asmeniniais siekiais“, – sakė G.Danėlius.

G.Danėlius nemano, kad jo sprendimas galėtų būti siejamas su viešumoje didėjančia kritika prokuratūros sistemai.

„Aš prokuratūros sistemoje buvau 16 metų. Čia dirba daug gerų žmonių. Nuo 20 metų aš dirbau čia. Yra pokyčių, tačiau žmonės įvairiai juos vertina. Tačiau dalyvavau darbo grupėse, kurios kūrė šiuos pokyčius. Tai nebuvo daroma tam, kad būtų blogiau, o tam, kad būtų palengvinta pati struktūra“, – kalbėjo prokuroras.

G.Danėlius pripažino, kad prokuratūros sistemą paliks ne su skaudančia širdimi.

„Reikia tobulėti, reikia siekti kažko naujo, o pokyčiai visada yra į naudą. Reikia pamatyti kitas spalvas gyvenime“, – kalbėjo G.Danėlius.

Palikdamas Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovo vietą, G.Danėlius tikino, kad kolegas palieka ne pačiu blogiausiu momentu.

„Mūsų rodikliai yra gana aukšti. Nors turime vieną didesnių krūvių, tačiau mūsų darbas yra vertinamas gerai, todėl manau, kad tokiu momentu ir reikia palikti darbo vietą“, – sakė G.Danėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Gal pagaliau Klaipėdos prokuratūroje sumažės aršiai socialiai neatsakingų verslininkų bei liberalcentristų asmeninius interesus, o ne viešą interesą ginančių prokurorų, kurie laisvalaikiu dar globodavo ir už rankos pagautus Skuodo juoduosius archeologus. O gal įvyks antras stebuklas (po teismo sprendimo, apginančio V.Giržadą) genprokuratūrai pavyks paskirti Klaipėdos prokuratūros vadovus sąžiningą ir bendrąjį gėrį ginantį teisėsaugininką?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių